Paket Stellar in prevaranti? Metode konkurence

Investicijski paketi s kriptovaluto so priljubljeni izdelki za začetniške investitorje, ki kombinirajo tečaje z brezplačno kriptovaluto. Žal imajo iz nekega razloga vedno več nasprotnikov. Kdo si želi propad Paketa Stellar in kaj lahko s tem naredimo?

 Izobraževalni paket s kriptovaluto – značilnosti

Izobraževalni paketi s kriptovaluto vključujejo investicijska orodja, namenjena začetniškim ljubiteljem kriptovalut. Tipičen izobraževalni komplet vključuje e-knjige, webinarje in izobraževalna gradiva, s posebnim poudarkom na tehnologiji in “investiranju od začetka”. Običajno je tovrstnim izdelkom priložena  posebna koda ali kartica, s katero se lahko brezplačno prevzame kot gratis nekaj enot izbrane kriptovalute, kar olajša začetek prvih korakov z e-kovanci.

Dobro je znano, da večina paketov ponuja zanimiva, profesionalna izobraževalna gradiva, ki so na voljo v okviru paketa, in vsebuje obsežno zbirko informacij ne samo o najnovejših trendih investiranja v kriptovalute, temveč tudi o investiranju na splošno. Te funkcije naredijo pakete s kriptovaluto izredno zaželen izdelek za vse, ki bi želeli začeti svojo pustolovščino z investicijami v virtualno valuto.

 

Stellar … prihodnost kriptovalut?

Stellar je virtualna valuta, ki so jo strokovnjaki prepoznali kot izjemno usmerjeno v prihodnost. Stellar uporablja federacijski pogodbeni algoritem (Stellar Consensus Protocol) namesto proof-of-work (POW) in z njim povezanih algoritmov, ki zahtevajo rudarjenje kovancev za potrditev transakcij, kot to počnejo drugi e-kovanci.

Ustanovitelj podjetja Ripple Labs in dolgoletni kriptovalutni podjetnik Jed McCaleb je ustanovitelj celotne mreže Stellar Lumen (XLM). Kot pomemben član skupnosti kriptovalut je Jed lahko sodeloval s strokovnjaki iz industrije, njegov projekt Stellar pa je financiralo plačilno podjetje STRIPE. Druge pomembne organizacije, ki so prispevale k projektu, so Google, FastForward in BlackRock. Stellar Lumens (XLM) je bil predstavljen 4. septembra 2014 po ceni 0,0021 USD.

Stellar Lumens je bil ustvarjen z namenom reševanja problema razširljivosti, povezanega s tehnologijo veriženja blokov, in povezovanja finančnih institucij prek verige blokov. Zato je glede na provizije za transakcije razmeroma cenejši in glede na hitrost obdelave hitrejši, kar je še posebej pomembno, ko gre za poslovanje v državah v razvoju.

 

Naroči paket

Naučite se vlagati

 

 

 Kriptovaluta v paketu – paket stellar

Paket Stellar vključuje komplet izobraževalnih gradiv v obliki e-knjig, člankov, glasil, posvetovanj, webinarjev, spletnega usposabljanja in drugih zanimivih razvojnih orodij. Te vrste izdelkov bodo omogočile pridobivanje znanja o kriptovalutah in poglobljeno poznavanje pravil, ki jih je treba upoštevati pri prvih investicijah v e-kovance. Cilj Začetnega paketa Stellar je pripraviti stranko na investicijo, preden izplača prvo kriptovaluto.

Kot pri mnogih izobraževalnih paketih s kriptovaluto tudi avtorji Paketa Stellar svojemu izdelku dodajo brezplačno kriptovaluto, do katere je mogoče dostopati s posebno kartico s kodo. Kartica, poslana po tradicionalni pošti, vsebuje kodo do spletnega mesta, na katerem bo stranka našla enote kriptovalute Stellar, dodeljene njenemu računu. Poudariti je treba, da je kartica s kodo priložena vsem Paketom Stellar, ne glede na njihovo vrednost.

 Varno shranjevanje

Kartica s kodo bo stranki poslana po običajni pošti s plačilom po povzetju v posebej zavarovanem paketu. Prevzame se jo lahko šele po potrditvi identitete in izvedbi plačila za nakupa paketa. To je zaradi zaščite občutljivih podatkov na kartici pred prestrezanjem.

Kartica, ki je vključena v paket, vsebuje login in geslo, ki omogočata prijavo v zasebni profil navidezne denarnice. Ti podatki so na voljo samo osebi, ki je kupila paket. Kodo na kartici je treba hraniti na suhem in varnem mestu (npr. v sefu), dokler se kriptovaluta ne proda.

Oseba s kartico ima dostop do trenutno nakopičenih sredstev v obliki kriptovalute, da pa bi se izplačala, je potrebna dodatna verifikacija. Dovolj je, da stranka stopi v stik s prodajalcem, ga obvesti o želji izplačila in potrdi svojo identiteto z navedbo prijavnih podatkov. Izplačilo enot na izbrani naslov zasebne denarnice se izvede takoj.

Zahvaljujoč tej metodi stranki ni treba takoj ustvariti računa na virtualni denarnici, niti skrbeti za zaščito pred hekerji in tatovi. Vse, kar mora storiti, je, da svojo fizično kartico z loginom in geslom skrije v svojem domu. Iz varnostnih razlogov je priporočljivo, da se svojo kriptovaluto izplača šele, ko se osvoji teoretične osnove investiranja, do česar pripravijo investicijski materiali, vključeni v paket.

 

Ali je Paket Stellar prevara? Neutemeljene obtožbe

Od kod pa prihaja negativno mnenje o Paketu Stellar? Na žalost na internetu zlahka najdemo ne samo pozitivne komentarje, ampak tudi izmišljene in negativne ocene. To je tehnika, znana kot “trženje od ust do ust”, ki zunanjim subjektom naroči ustvarjanje “pristnega” mnenja o blagovni znamki. Dober tržnik lahko to stori tako, da njegove plačane izjave ni mogoče ločiti od prave. Vendar je za to potrebna investicija, ki je običajno nesorazmerna s proračunom kampanje, zato se velik odstotek tovrstnih mnenj izda v velikem obsegu preko nezanesljivih računov in različnih forumih ali platformah. Zato je tako veliko število negativnih mnenj o izobraževalnih paketih s kriptovaluto videti neverjetno.

Poleg tega so fake news in lažna mnenja o blagovnih znamkah idealne za pozicioniranje, ker dajejo vtis, da določena fraza (npr. ime izdelka) uživa izjemno zanimanje v internetu. Na ta način se lahko nekomu škodi – dovolj je, da ob vnosu imena blagovne znamke ali izpeljane besedne zveze (npr. “paket stellar mnenja“,”mnenja o znamki x”) na prvem mestu prikazana konkurenčna stran ali članek s samimi negativnimi komentarji.

Na internetnih forumih je razmeroma enostavno prepoznati vsaj del napačnih mnenj. Pri spletnih straneh je nekoliko težje, vendar natančna analiza posameznih člankov do neke mere omogoča domnevati o izvedeni negativni kampanji, ki je prizadela nič hudega slutečo konkurenco.

Kako se ne dati zavesti?

Na žalost ni dobrega načina za boj proti lažnim kritikam, če jih je nekdo objavil na spletu. Spletno mesto, ki ga sponzorira konkurenca, ne bo samostojno izbrisalo članka, pravni postopek pa običajno traja predolgo in četudi bo nepoštena znamka morala odstraniti vsebino, škoda na ugledu še vedno ostaja. Lahko pa se obrne na lastnika strežnika, na katerem so bila obrekovanja objavljena, vendar slednji verjetno ne bo hotel posegati v vsebino, ki jo je predstavila stranka, razen če je očitno nezakonita.

Kaj torej storiti, da bi se zaščitili pred tovrstnimi vsebinami? Težko je kaj dokazati, saj je avtorja danega mnenja običajno nemogoče izslediti celo kot administrator. Omeniti pa velja, da lahko pravilno “promoviran” članek o prevari pritegne več podobnih materialov in plaz komentarjev “iz druge roke”, ki so jih objavili ljudje, ki so le prebrali določen članek, ne da bi v obzir vzeli njegovo resničnost. Pri forumih in agregatih mnenj lahko računamo le na sklicevanje na moderatorje, ki lahko bistveno pomagajo pri moderiranju kupljenih komentarjev.

Prav tako se je vredno naučiti ignorirati mnenja, ki zvenijo … preveč negativna. Če nimamo opravka z očitno prevaro, nenaden naval negativnih komentarjev v nekaj dneh preprosto ni verodostojen.

Kljub lažnim mnenjem konkurence je Paket Stellar edinstvena rešitev za začetnike, ki združuje teorijo investiranja s prakso v obliki lastnih valut. Komplet ponuja dostop do izobraževanja in tudi omogoča izkušnje v investiranju v Stellar. Velika prednost te vrste izdelkov je to, da kupec plača samo za izobraževalno gradivo in kriptovaluto prejme kot gratis. Posledično lahko hitro začne svojo prvo investicijo in svojo dogodivščino z e-kovanci.

 

Naroči paket

Naučite se vlagati