Paket Stellar i prevaranti? Metode postupanja konkurencije

Paketi za ulaganje u kriptovalute popularni su proizvodi za početnike ulagače, jer spajaju tečajeve s besplatnom kriptovalutom. Nažalost, iz nekog razloga pronalaze sve više protivnika. Kome je stalo do neuspjeha Paketa Stellar i što se tu može učiniti?

Obrazovni paket s kriptovalutom – karakteristike

Obrazovni paketi s kriptovalutom investicijski su alati namijenjeni početnicima ljubiteljima kriptovaluta. Tipični obrazovni komplet uključuje e-knjige, webinare i materijale za obuku, s posebnim naglaskom na tehnologiju i “ulaganja od nule”. Uz ovu vrstu proizvoda obično je priložen poseban kôd ili kartica s kojima možete besplatno dobiti nekoliko jedinica odabrane kriptovalute, što olakšava pokretanje prvih operacija s e-valutom.

Dobro se zna da većina paketa nudi zanimljive, profesionalne materijale za obuku dostupne kao dio paketa i sadrže opsežan zbir informacija ne samo o najnovijim trendovima ulaganja u e-valute, već i o ulaganju općenito. Ove osobine čine pakete kriptovaluta izuzetno poželjnom opcijom za sve koji svoju avanturu žele započeti ulaganjem u virtualnu valutu.

 

Stellar… budućnost kriptovaluta?

Stellar je virtualna valuta koju su stručnjaci prepoznali kao izuzetno perspektivnu. Stellar koristi federalni algoritam ugovora (Stellar Consensus Protocol) umjesto proof-of-work (POW) i srodnih algoritama koji zahtijevaju rudarenje kovanica za provjeru valjanosti transakcija, kao što to rade drugi e-novčići.

Osnivač Ripple Labs i dugogodišnji kripto poduzetnik Jed McCaleb osnivač je cijele mreže Stellar Lumen (XLM). Budući da je sastavni član društva ljubitelja kriptovaluta, Jed je uspio stupiti u kontakt s industrijskim stručnjacima, a njegov projekt Stellar dobio je financijsku pomoć od tvrtke za plaćanja STRIPE. Ostale važne organizacije koje su donirale za projekt su Google, FastForward i BlackRock. Stellar Lumens (XLM) lansiran je 4. rujna 2014. po cijeni od 0,0021 USD.

Stellar Lumens stvoren je s ciljem rješavanja problema skalabilnosti povezanog s blockchain tehnologijom i povezivanja financijskih institucija putem blockchaina. Stoga je relativno jeftiniji u pogledu naknada za transakcije i brži u pogledu brzine obrade, što je posebno važno kada je riječ o poslovanju u zemljama u razvoju.

 

Naručite paket

Naučite investirati

 

Kriptovaluta u paketu – paket stellar

Paket Stellar sadrži set obrazovnih materijala u obliku e-knjiga, članaka, biltena, konzultacija, webinara, online obuke i ostalih zanimljivih razvojnih alata. Ovakve vrste proizvoda omogućit će stjecanje znanja o kriptovalutama i detaljno poznavanje pravila kojih se treba pridržavati tijekom prvih ulaganja u e-valute. Svrha Početnog Paketa Stellar je pripremiti klijenta za ulaganje prije isplate prve kriptovalute.

Kao i kod mnogih obrazovnih paketa s kriptovalutom, i autori Paketa Stellar svojim proizvodima dodaju besplatnu kriptovalutu kojoj se može pristupiti pomoću posebne kartice s kodom. Kartica koja se šalje tradicionalnom poštom sadrži kôd za internet servis gdje će klijent pronaći jedinice kriptovalute Stellar dodijeljene njegovom računu. Treba napomenuti da je kartica s kodom priložena uz svaki Paket Stellar, bez obzira na njegovu vrijednost.

 Sigurna pohrana

Kartica s kodom klijentu će se poslati tradicionalnom poštom, pouzećem, u posebno osiguranom paketu. Može ga preuzeti tek nakon potvrde identiteta i uplate za kupnju paketa. Ovo služi za zaštitu osjetljivih podataka na kartici od krađe.

Kartica iz paketa sadrži korisničko ime i lozinku za prijavu na privatni račun na virtualnom novčaniku. Ovi su podaci dostupni samo osobi koja je kupila paket. Kod na kartici treba čuvati na suhom i sigurnom mjestu (npr. u sefu), sve dok se kriptovaluta ne proda.

Vlasnik kartice ima uvid u trenutno akumulirana sredstva u vidu kriptovalute, ali u cilju isplate istih bit će potrebna dodatna verifikacija. Dovoljno je da klijent kontaktira prodavača, obavijesti ga o spremnosti za isplatu i potvrdi svoj identitet pomoću korisničkog imena i lozinke. Isplata jedinica na odabranu adresu privatnog novčanika vrši se odmah.

Zahvaljujući ovoj metodi, klijent ne mora odmah otvarati račun na virtualnom novčaniku ili se brinuti o zaštiti od hakera i lopova. Sve što mora učiniti je da čuva svoju fizičku karticu s korisničkim imenom i lozinkom u svom domu. Iz sigurnosnih razloga preporučuje se isplaćivati svoju kriptovalutu tek nakon što savladate teorijske osnove ulaganja, za što klijenta trebaju pripremiti obrazovni materijali o ulaganju, koji su uključeni u paket.

 

Paket Stellar je prevara? Neutemeljene optužbe

Odakle se stvaraju negativna mišljenja na temu Paketa Stellar?  Nažalost, na Internetu možete lako pronaći ne samo namještene pozitivne komentare, već i izmišljene negativne kritike.  Ovo je tehnika koja se naziva „marketing od usta do usta“, koja uključuje prenošenje trećim stranama da bi se stvorila „istinska“ mišljenja o marci. Dobar stručnjak za marketing to može učiniti na takav način da se njegova plaćena ocjena ne razlikuje od stvarne. Međutim, to zahtijeva rad koji je obično nesrazmjeran budžetu kampanje, pa se velik postotak ove vrste mišljenja izdaje skupno putem nepouzdanih računa na raznim forumima ili platformama. Stoga tako velik broj negativnih mišljenja o obrazovnim paketima s kriptovalutom izgleda nevjerojatno.

Osim toga, lažne vijesti i lažna mišljenja o markama savršeni su za pozicioniranje jer stvaraju dojam da određena fraza (npr. naziv proizvoda) uživa izuzetan interes na internetu. Na taj način možete nekome naštetiti – dovoljno je da prilikom unosa naziva marke ili izvedenice (npr. “paket stellar mišljenja“, “mišljenja o marci x”) na prvom će se mjestu pojaviti stranica konkurencije ili članak koji sadrži samo negativne komentare.

Relativno je lako uočiti barem neka lažna mišljenja na internetskim forumima. U slučaju web stranica to je malo teže, ali pažljiva analiza pojedinih članaka omogućuje donekle pretpostavku o negativnoj kampanji koja se provodi, a koja je utjecala na konkurenciju.

Kako se ne dati prevariti?

Nažalost, ne postoji dobar način za borbu protiv lažnih mišljenja ako ih je netko objavio na mreži. Stranica pod pokroviteljstvom konkurencije neće samoinicijativno ukloniti članak, a pravni postupak obično traje predugo, a čak i ako nepoštena marka bude obvezana ukloniti sadržaj, šteta je već načinjena. Možete i kontaktirati vlasnika poslužitelja na kojem je kleveta objavljena, ali potonji vjerojatno neće željeti obrisati sadržaj koji je predstavio klijent, osim ako je očito nezakonit.

Pa što onda učiniti da se zaštitite od ove vrste sadržaja? Teško je bilo što dokazati, jer je obično nemoguće ući u trag autoru danog mišljenja čak i putem administratorske ploče. Treba, međutim, napomenuti da pravilno “promovirani” članak o prevari može privući više sličnih materijala i lavinu komentara “iz treće ruke” koje su izdali ljudi koji su samo pročitali članak, bez razmišljanja o njegovoj istinitosti. U slučaju foruma i agregata mišljenja, može se računati samo na pozivanje moderatora koji mogu značajno pomoći u provjeri kupljenih komentara.

Također treba naučiti ignorirati mišljenja koja zvuče… previše negativno. Ako ne dođe do očite prijevare, iznenadni nalet negativnih komentara tijekom samo nekoliko dana jednostavno nije vjerodostojan.

I pored lažnih mišljenja koja objavljuje konkurencija, Paket stellar predstavlja iznimno rješenje za početnike, spaja u sebi teoriju ulaganja i praksu u obliku vlastitih valuta. Komplet omogućuje pristup obuci, a također pruža mogućnost stjecanja iskustva ulaganjem u Stellar. Velika prednost ove vrste proizvoda je što klijent plaća samo obrazovne materijale, a kriptovalutu dobiva besplatno. Kao rezultat toga, može se brzo započeti prvo ulaganje i avanturu s e-valutama.

 

Naručite paket

Naučite investirati