A Stellar csomag és a csalók? A versenytársak tevékenységi módszerei

A kriptovaluta-befektetési csomagok népszerű termékek a kezdő befektetők körében: tanfolyamok ingyenes kriptovalutákkal kombinálva. Sajnos valamilyen oknál fogva egyre többen ellenzik a használatukat. Kit érdekelt a Stellar csomag sikertelenségében, és mit lehet tenni ez ellen?

 Kriptovalutát tartalmazó oktatócsomag – jellemzők

A kriptovaluta-oktatócsomagok olyan befektetési eszközök, amelyeket kezdő kriptovaluta-befektetők számára terveztek. Egy tipikus oktatócsomag e-könyveket, webináriumokat és képzési anyagokat tartalmaz, különös figyelmet fordítanak benne a technológiákra és a „nulláról való befektetésekre”. Az ilyen típusú termékekhez általában egy speciális kódot vagy kártyát csatolnak, amellyel ingyen kaphatunk kriptovaluta-egységeket, ami megkönnyíti a kriptovalutákkal való munka kezdetét.

Köztudott, hogy a legtöbb csomag érdekes, professzionális képzési anyagokat kínál, amelyek a csomag részeként érhetők el, és átfogó ismereteket nyújtanak nemcsak a kriptovalutákba történő befektetés legújabb trendjeiről, hanem általában a befektetésekről is. Emiatt a kriptovaluta-csomagok rendkívül népszerűek mindazok körében, akik el szeretnék kezdeni a kriptovalutákba való befektetést.

 

Rendelje meg a csomagot

Tanulj meg befektetni

 

 

 Stellar… a kriptovaluták jövője?

A Stellar egy virtuális pénznem, amelyet a szakértők kivételesen előremutatónak ismertek el. A Stellar összevont szerződéses algoritmust (Stellar Consensus Protocol) használ proof-of-work (POW) és olyan kapcsolódó algoritmusok helyett, amelyek érmebányászatot igényelnek a tranzakciók érvényesítéséhez.

Jed McCaleb, a Ripple Labs alapítója, aki már igen régóta foglalkozik kriptovalutákkal, egyben az egész Stellar Lumen (XLM) hálózat alapítója is. A kriptovaluta-közösség szerves tagjaként Jed kapcsolatba tudott lépni más iparági szakértőkkel, Stellar nevű projektje a STRIPE pénzügyi társaságtól támogatást is kapott. További fontos szervezetek, amelyek adományokat adtak a projektnek, a Google, a FastForward és a BlackRock. A Stellar Lumens (XLM) 2014. szeptember 4-én indult 0,0021 dolláros áron.

A Stellar Lumens azzal a céllal jött létre, hogy megoldást nyújtson a blokklánc-technológiával kapcsolatos skálázhatósági problémákra, és a pénzügyi intézményeket blokkláncon keresztül kapcsolja össze. Ezért viszonylag olcsóbbak a tranzakciós díjak és gyorsabb a feldolgozási sebesség, ami különösen fontos, ha a fejlődő országokban kell lépéseket tennünk.

 Kriptovaluta csomagban – stellar csomag

A Stellar csomag oktatási anyagokat tartalmaz e-könyvek, cikkek, hírlevelek, konzultációk, webináriumok, online képzések és más érdekes fejlesztő eszközök formájában. Az ilyen típusú termékek lehetővé teszik, hogy ismereteket szerezzünk a kriptovalutákról, és mélyebben megismerjük azokat a szabályokat, amelyeket be kell tartani az e-érmékbe történő első befektetésünk során. A Kezdő Stellar Csomag célja, hogy felkészítse az ügyfelet a befektetésekre még az első kriptovaluta kifizetése előtt.

Mint számos kriptovalutával foglalkozó oktatócsomag esetében, a Stellar csomag megalkotói is ingyenes kriptovalutát adnak termékeikhez, amelyhez egy speciális, kóddal ellátott kártya segítségével lehet hozzájutni. A hagyományos levélben küldött kártya tartalmaz egy kódot, amelyet azon az oldalon lehet felhasználni, ahol az ügyfél megtalálja a számlájához rendelt Stellar kriptovaluta-egységeket. Érdemes kiemelnünk, hogy a kóddal ellátott kártya minden Stellar csomaghoz jár, annak értékétől függetlenül.

 Biztonságos tárolás

A kódot tartalmazó kártyát hagyományos postai úton, utánvéttel, speciálisan biztosított csomagban küldjük el az ügyfélnek. Csak személyazonosságának megerősítése és a csomag kifizetése után veheti át. Ennek célja a kártyán lévő személyes adatok védelme pl. a hackerek ellen.

A csomagban található kártya bejelentkezési adatokat és jelszót tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a privát profilba, azaz virtuális pénztárcába való bejelentkezést. Ezek az adatok csak a csomagot megvásárló személy számára állnak rendelkezésre. A kártyán lévő kódot száraz és biztonságos helyen (pl. széfben) kell tartani, amíg el nem adjuk kriptovalutáinkat.

A kártyával rendelkező személy hozzáfér a kriptovaluták formájában gyűjtött pénzeszközökhöz, kifizetésükhöz azonban további igazolásra van szükség. Elég, ha az ügyfél felveszi a kapcsolatot az eladóval, tájékoztatja kifizetési hajlandóságáról, és a megadott felhasználónévvel és jelszóval megerősíti személyazonosságát. Az egységek pénzként történő felvétele a kiválasztott magánpénztárca címén keresztül azonnal megtörténik.

Ennek a módszernek köszönhetően az ügyfélnek nem kell azonnal fiókot létrehoznia virtuális pénztárca formájában, és nem kell aggódnia a hackerek és a tolvajok elleni védelem miatt. Csak annyit kell tennie, hogy jól elrejti az otthonában a felhasználónevével és jelszavával ellátott kézzel fogható kártyát. Biztonsági okokból azt javasoljuk, hogy csak azután fizettesd ki a kriptovalutát, miután már elsajátítottad a befektetés elméleti alapjait, amiben a csomaghoz csatolt befektetéssel kapcsolatos anyagok segítenek majd.

 

Rendelje meg a csomagot

Tanulj meg befektetni

 

A Stellar csomag csalás? Alaptalan vádak

De honnan származnak a Stellar csomaggal kapcsolatos negatív vélemények? Az interneten a rengeteg igen pozitív megjegyzés mellett koholt vádak és negatív vélemények is megjelennek.  Ennek a „szájról szájra terjedő marketing” nevű technikának a lényege, hogy első kézből származó véleményt osszunk meg valakivel egy adott márkáról. Egy jó marketinges képes ezt úgy megtenni, hogy a fizetett nyilatkozatát ne lehessen megkülönböztetni a valós véleménytől. Ehhez azonban nagyon sok munkára van szükség, amely általában aránytalan a kampányban elkülönített költségvetésben megszabottakhoz viszonyítva, ezért az ilyen típusú vélemények nagy százaléka tömegesen, megbízhatatlan fiókokon keresztül, különféle fórumokon vagy egyéb platformokon kerül megjelenítésre. Ez annak is az oka, hogy ennyi negatív vélemény van jelen a kriptovalutákkal kapcsolatos oktatási csomagokkal kapcsolatban.

Ezenkívül az álhíreket és a márkákkal kapcsolatos álvéleményeket könnyű pozicionálni, mert azt a benyomást keltik, hogy egy adott kifejezés (pl. terméknév) kivételes érdeklődéssel bír az interneten. Ily módon kárt okozhatnak valakinek – elég, ha a márkanév vagy egy származékos kifejezés (pl. „stellar csomag vélemények”, „vélemények az x márkáról”) beírásakor a konkurencia oldala jelenig meg, így csak negatív megjegyzéseket tartalmazó cikkek jelennek meg a legfelsőbb pozíciókban.

Viszonylag könnyű elkülöníteni az álhírek legalább egy részét. A weboldalak esetében ez valamivel nehezebb, de az egyes cikkek alapos elemzése bizonyos mértékig lehetővé teszi, hogy részben visszaigazolást kapjunk arról, hogy lejárató kampányról van szó, amely etikátlan versenyhelyzetet generál.

 Hogyan kerülheted el, hogy becsapjanak?

Sajnos nincs jó módszer az online álvélemények kiszűrésére. A versenytársak által szponzorált weboldal nem veszi le a cikket a netről csak úgy, és a jogi lépések általában túl sokáig tartanak, sőt, ha még ezt sikerül is elérni, a márkáról alkotott kép negatív marad. Esetleg fel lehet venni a kapcsolatot annak a szervernek a tulajdonosával, amelyen a rágalmazó szöveg megjelent, persze valószínűleg a webszolgáltató nem akar beavatkozni az ügyfele által feltett anyagok tartalmába.

Tehát mit tehetsz, hogy elkerüld, hogy ilyen típusú tartalmak befolyással legyenek rád? Nehéz bármit is bizonyítani, mivel általában még az adminpanelről sem lehet nyomon követni egy adott vélemény szerzőjét. Érdemes azonban megjegyezni, hogy egy megfelelően „promotált”, csalást bemutató cikk további hasonló tartalmakat generálhat, többek között harmadkézből származó információk lephetik el a portálokat. Fórumok és véleményösszesítők esetében csak azokra a moderátorokra lehet hivatkozni, akik jelentős segítséget nyújthatnak a feltöltött kommentek szűrésében.

Érdemes megtanulni azt is, hogy hogyan hagyhatjuk figyelmen kívül az olyan véleményeket, amelyek egyszerűen túl negatívan hangzanak. Hacsak nem nyilvánvaló átverésről van szó, a negatív észrevételek hirtelen, néhány nap alatt történő elterjedése a való életben nem lehetséges.

A konkurencia által közétett álvélemények ellenére a Stellar csomag egyedülálló megoldás a kezdők számára a befektetés elméletét a saját kriptovaluta gyakorlatban való használatára. A készlet hozzáférést biztosít képzésekhez, valamint tapasztalatot nyújt Stellarba való befektetéshez. Az ilyen típusú termékek nagy előnye, hogy az ügyfél csak az oktatási anyagokért fizet, a kriptovalutát ingyen kapja. Ennek köszönhetően egyből el is kezdhetjük az e-érmékkel való kalandot és elindíthatjuk első befektetésünket.