Пакетът Stellar и измамниците? Методите, с които си служи конкуренцията

Инвестиционните пакети с криптовалута са популярни продукти за начинаещи инвеститори, съчетаващи курсове с безплатна криптовалута. За съжаление, по някаква причина те намират все повече и повече противници. Кой държи Пакетът Стелар (Stellar) да се провали и какво може да се направи по въпроса?

 Образователен пакет с криптовалута – характеристика

Образователните пакети с криптовалута представляват инвестиционни инструменти за начинаещи любители на криптовалута. Типичен образователен комплект включва електронни книги, уебинари и учебни материали с особен фокус върху технологиите и „инвестициите от нулата“. Към този тип продукти обикновено е прикрепен специален код или карта, с които можете да получите безплатно няколко единици от избраната криптовалута, което улеснява започването на първите операции с електронни монети.

Повечето пакети предлагат интересни, професионални учебни материали, налични като част от пратката, както и съдържат обширен сборник от информация не само за последните тенденции при инвестиране в криптовалути, но и като цяло. Тези функции правят пакетите с криптовалута изключително желан артикул за всеки, който иска да започне своето приключение с инвестиции във виртуална валута.

 

Поръчайте пакета

Научете се да инвестирате

 

Стелар – бъдещето на криптовалутите?

Стелар е виртуална валута, която е призната от експерти като изключително ориентирана към бъдещето. Стелар използва федеративен алгоритъм за договор (StellarConsensusProtocol), вместо доказателство за работа (англ. proof-of-work) и свързани алгоритми, които изискват добив на монети за валидиране на транзакции, както правят други e-

монети.

Основателят на Рипъл Лабс (англ. RippleLabs) и дългогодишен предприемач на криптовалути, Джед МакКалеб е основател на цялата мрежа Стелар Луменс (XLM). Като неразделен член на криптовалутната общност, Джед успя да завърже сътрудничество с експерти от бранша и неговият проект Стелар получи финансиране от разплащателната компания Страйп (англ. STRIPE). Други важни организации, които направиха дарения за проекта, включват Google, FastForward и BlackRock. Стелар Луменс (XLM) стартира на 4 септември 2014 г. на цена от 0,0021$.

Стелар Луменс е създаден с цел да реши проблема с мащабируемостта, свързана с блокчейн технологията и да свърже финансовите институции чрез блокчейн. Следователно е относително по-евтин по отношение на таксите за транзакции и по-бърз по отношение на скоростта на обработка, което е особено важно, когато става въпрос за предприемане на действия в развиващите се страни.

Криптовалута в пакет – Пакет Стелар

Пакетът Stellar включва набор от образователни материали под формата на електронни книги, статии, бюлетини, консултации, уебинари, онлайн обучения и други интересни инструменти за развитие. Този тип продукти предлагат възможност за придобиване на знания относно криптовалутите и задълбочени познания за правилата, които трябва да се спазват при първите инвестиции в електронни монети. Целта на Стартовия Пакет Stellar (Стелар) е да подготви клиента за инвестиция, преди да изплати първата криптовалута.

Както при много образователни пакети с криптовалута, авторите на Пакета Стелар също добавят безплатна криптовалута към своя продукт, достъпът до която е възможен чрез специална карта с код. Картата се изпраща по традиционната поща и съдържа код към уебсайта, където клиентът ще намери криптовалутни единици Стелар в сметката си. Трябва да се подчертае, че картата с кода е прикрепена към всеки Пакет Stellar, независимо от стойността му.

Безопасно съхранение

Картата с кода ще бъде изпратена на клиента по традиционна поща, с наложен платеж, в специално защитена пратка. Пратката се взима само след потвърждаване на самоличността и извършване на плащането за закупуване на пакета. Това е с цел защита на поверителните данни на картата от прихващане.

Картата, включена в пратката, съдържа потребителско име за вход и парола, които позволяват влизане в личния профил на виртуалния портфейл. Тези данни са достъпни само за лицето, закупило пакета. Кодът на картата трябва да се съхранява на сухо и безопасно място (например в сейф), до момента на продаване на криптовалутата.

Лицето, което притежава картата, има достъп до актуалните натрупани средства под формата на криптовалута, но за да я изтегли е необходима допълнителна проверка. Достатъчно е клиентът да се свърже с продавача, да го информира за желанието си да изтегли средствата и да потвърди самоличността си с даденото потребителско име и парола. Прехърлянето на единиците на посочения адрес на частния портфейл се извършва незабавно.

Благодарение на този метод, клиентът не трябва незабавно да създава акаунт за виртуален портфейл или да се тревожи за защита срещу хакери и крадци. Достатъчно е да държи физическата си карта с потребителското име и паролата. От съображения за сигурност се препоръчва теглене на криптовалутата само след усвояване на теоретичните основи на инвестирането, като за това служат инвестиционните материали, включени в пакета.

 

Пакетът Стелар е измама? Безпочвени обвинения

Откъде идват негативните мнения относно Пакета Stellar? За съжаление, в интернет много лесно се намират не само многобройни положителни коментари, но също така измислени и отрицателни отзиви. Това е техника, известна като „маркетинг от уста на уста“, която включва възлагане на задания на трети страни за генериране на „истински“ мнения за дадена марка. Добрият маркетинг може да го направи по такъв начин, че платеното мнение да бъде неразличимо от реалното. Това обаче изисква инвестиция, която обикновено е непропорционална на бюджета на кампанията, така че голям процент от този тип мнения се издава групово чрез ненадеждни акаунти на различни форуми или платформи. Следователно такъв голям брой негативни мнения относно образователните пакети с криптовалута изглежда неправдоподобно.

Освен това фалшивите новини и фалшивите мнения за марките са идеални за позициониране, тъй като създават впечатлението, че дадена фраза (например име на продукта) се радва на изключителен интерес в Интернет. По този начин може да се окаже вреда на някого – достатъчно е, че при въвеждане на името на марката или производна фраза (напр. „пакет стелар мнения“, „отзиви за марка x“) на първо място в страницата ще се покаже сайта на конкуренцията или статия, която съдържа само отрицателни коментари.

Относително лесно се разпознават поне някои от фалшивите мнения в интернет форумите. При уебсайтовете това е малко по-трудно, но внимателният анализ на отделни статии позволява до известна степен да се определи дали става въпрос провеждана негативна кампания, която може да повлияе на неподозиращата конкуренция.

 

Поръчайте пакет

Научете се да инвестирате

 

 Как се предотвратява измама?

За съжаление няма добър начин за борба с фалшивите отзиви, ако някой е публикувал такъв отзив онлайн. Уебсайт, който е спонсориран от конкуренцията, няма да свали статията от само себе си, а съдебните действия обикновено отнемат твърде много време и дори ако некоректната фирма е принудена да изтрие съдържанието, щетата върху имиджа си остава. Като алтернатива остава свързване със собственика на сървъра, на който е публикувана клеветата, но собственикът вероятно няма да иска да пречи на съдържанието, представено от клиента, освен ако не е очевидно незаконно.

Какво още може да се направи с цел предпазване от този тип съдържание? Трудно е да се докаже нещо, тъй като обикновено е невъзможно да се проследи авторът на дадено мнение дори от администраторския панел. Струва си да се отбележи обаче, че правилно „промотираната“ статия за измама може да привлече повече подобни материали и лавина от коментари от „трета ръка“, дело на хора, които са прочели само дадената статия, без да се замислят за нейната достоверност. При форумите и обобщените мнения, може да се разчита само на препращане към модераторите, които могат значително да помогнат при проверката на закупените коментари.

Също така си струва да се игнорират мнения, които просто звучат твърде негативно. Освен ако не става въпрос за очевидна измама, внезапна поредица от негативни коментари за период от само няколко дни, просто не е достоверно.

Въпреки фалшивите становища, дело на конкуренцията, Пакетът Стелар е уникално решение за начинаещи, понеже съчетава теорията за инвестиране с практика във формата на собствени валути. Комплектът осигурява достъп до обучение, както и предлага възможност за трупане на опит чрез инвестиране в Стелар. Голямото предимство на този тип продукти е, че клиентът плаща само за образователни материали и получава криптовалутата безплатно. В резултат на това можете бързо да започнете първата си инвестиция и да започне приключението си с криптовалута.