Пакет „Stellar“… мислења од клиентите

Stellar“ Lumen истовремено е блокчејн мрежа и криптовалута. Lumen, претставен со берзанскиот симбол (XLM) е природен токен на „Stellar“ (дигитална валута), која инвеститорите ја сметаат за исклучително надежна. Вреди ли да се инвестира во „Stellar“ и ако да – како да се направи тоа?

 Криптовалута „Stellar“

„Stellar“ малку се разликува од BTC и неговите fork, Litecoin (LTC) i Dash (DASH), бидејќи користи  алгоритам на федералниот договор (Stellar Consensus Protocol) наместо proof-of-work (POW) и сродни алгоритми, кои бараат да се повлечат монетите за потврда на трансакцијата.

Долгогодишниот трговец со криптовалути Јед МекКалеб (Jed McCaleb) општо е познат како основач на „Stellar Lumen (XLM). Како интегрален член на крипто и блокчејн заедницата, имал можност да соработува со експерти од оваа област, а проектот „Stellar“ бил финансиран од платежната компанија STRIPE. Други организации кои донираа за проектот се Google, FastForward i BlackRock. „Stellar“ Lumens (XLM) започна со тргување на 4 септември 2014 година со цена од 0,0021 USD, според податоците добиени од CoinTelegraph.

Stellar Lumens беше создаден со цел решавање на проблемот со приспособливоста поврзан со блокчејн технологијата и поврзување на финансиските институции со помош на блокчејн. Затоа е релативно поевтин во однос на трансакциските плаќања и побрз во однос на брзината на обработка, што е особено важно во случај на неопходно дејствување во земјите во развој.

Трошоците за XLM трансакција се скоро нула (0,000004 USD). Истото ова не може да се каже за Ethereum (ETH), чии провизии (16,01 USD) ги вртат корисниците кон други алткоини како што се Tron (TRX), Cardano (ADA) или платформите cross-chain, Polkadot (DOT).

Покрај тоа брзината на обработка на „Stellar“ е една од најдобрите во целата сфера на криптовалутите и блокчејн технологијата, што го прави исклучително ефикасен. Ова е можно, бидејќи трансферот на лумени (XLM) не бара никакво одобрување од рударите, што помага да се обезбеди релативно побрзо време на трансакцијата. Мрежата „Stellar“ може да опслужува од 1000 до 5000 трансакции во секунда (TPS). Како резултат на ова трансакциите XLM се 100 до 500 пати побрзи отколку Биткоин (BTC) и 50 до 250 пати побрзи од Ethereum.

XLM е забележана на неколку берзи на криптовалути и брокерски куќи, што го олеснува тргувањето. Испраќањето на оваа валута исто така е неверојатно лесно, бидејќи голем број конвертори на валути конвертираат XLM, што го олеснува вршењето трансакции на непречен и безбеден начин.

 

Поръчайте пакет

Научете се да инвестирате

 

Пакет со криптовалута – популарна форма на купување

Од неодамна може да се добие криптовалута „Stellar“ во рамки на популарните пакети за обука. Тоа се т.н. едукативни пакети со криптовалута. Овој едукативен комплет содржи е-книги, вебинари и материјали за обука, наменети за инвеститорите аматери, кои особено се интересираат за криптовалутите. До ваквиот вид производ најчесто е вклучен специјален код или картичка, со чија помош можете да добиете неколку единици криптовалути гратис, што го олеснува почетокот на инвестирање.

Вреди да се напомене, дека повеќето пакети нудат интересни, професионални материјали за обука во рамки на пратката и содржат широк дијапазон информации не само за најновите трендови во инвестирањето во е-монети, туку и за инвестирање воопшто. Овие карактеристики прават, да пакетите со криптовалута се исклучително посакувана позиција за секого, кој би сакал да започне со инвестирање во виртуелна валута.


 Пакет „Stellar“ – едукација

Не може да се негира, дека моментално на пазарот можат да се најдат повеќе интересни

едукативни пакети, отколку пред неколку години. Интересот за виртуелните валути и инвестиции и понатаму расте, што значи дека луѓето бараат алтернативни решенија во време на пандемија, а поради долгото време поминато дома многумина се интересираат за теми од сферата на финансиска едукација. Ваква можност даваат токму едукативните пакети, меѓу кои најновиот ваков производ –  Пакетот „Stellar“.

Овој пакет содржи серија едукативни материјали во форма на е-книги, статии, билтени, консултации, вебинари, онлајн обуки и други достапни развојни алатки. Овие материјали овозможуваат да се добие основно знаење и подлабоко запознавање на правилата, по кои треба да се водите за време на инвестирањето во е-монети. Благодарение на ова клиентот ќе може правилно да се подготви пред да навлезе во светот на инвестициите.

Како и во случајот со повеќето едукативни пакети со криптовалута, авторите на Пакетот „Stellar“ исто така се фокусираат на додавање бесплатна криптовалута во обуката, до која може да се добие пристап со помош на специјална картичка. Оваа картичка е клуч до страницата, на која клиентот ќе ги најде единиците криптовалутаStellarдодадени на неговата сметка, целосно бесплатно. Голема предност на сетот е тоа што картичката со код е вклучена со секој Пакетот „Stellar“, независно од неговата вредност. Таа содржи корисничко име и лозинка за сметката на која се складирани единиците криптовалута, кои сопственикот може да ги повлече во секој момент. До сметката имаат пристап единствено посредникот што управува со неа и клиентот.


Пакет „Stellar“ – Инвестирање

Картичката со код ќе биде испратена до клиентот поштенски во специјално опаковање. Може да се подигне единствено по утврдување на идентитетот и извршена уплата за купување на пакетот. Ова има за цел заштита од пресретнување на чувствителните податоци на картичката.

На картичката се наоѓаат корисничкото име и лозинката за најава на приватниот профил на клиентот на виртуелниот паричник. Овие податоци се достапни единствено на лицето кое го купило пакетот. Кодот од картичката треба да се чува на суво и безбедно место (на пр. во сеф), до моментот на продажба на криптовалутата.

Кога клиентот ќе одлучи, дека е време инвестицијата да ја претвори во пари, може да ја искористи картичката со код. Лицето што ја поседува картичката, има пристап до моментално акумулираните средства во форма на криптовалути, но сепак, за да ги повлече потребна е дополнителна верификација. Доволно е да го контактира продавачот, да го информира дека сака да ги повлече и да ја потврди сопственоста со давање на корисничкото име и лозинката. Исплатата на единиците во готовина на избраната адреса на приватниот паричник се врши  моментално.

Овој начин на инвестиција има репутација и безбедна алтернатива за барање и складирање криптовалути. Така што, клиентот не мора одма да постави сметка на виртуелниот паричник, ниту да се грижи за заштита од хакери и крадци. Доволно е да ја скрие картичката со корисничкото име и лозинката во сопствениот дом. Сепак, заради безбедносни причини, се препорачува криптовалутата да се повлекува откако ќе се совладаат теоретските основи на инвестирање, во што ќе ви помогнат материјалите на тема инвестиции и управување со криптовалутата „Stellar“ содржани во пакетот.

 

Поръчайте пакет

Научете се да инвестирате

 

Пакет „Stellar“ и мислења од клиентите

Пакетот „Stellar“ има репутација, како и повеќето едукативни пакети, едноставни и популарни методи за обезбедување на материјали за обука, како и бесплатна криптовалута. Поради ова, и кај клиентите, и на блоговите за криптовалути можат да се најдат многу коментари поврзани со овој производ. Се чини дека повеќето луѓе кои купиле Пакет Stellar, имаат многу позитивно мислење за него.

  • материјалите за обука се многу квалитетни, успеав да научам се, да разберам и да ја примам криптовалутата… можам да продолжам со понатамошни инвестиции

Nick: Адам

  • начинот на примање на криптовалутата малку ме исплаши, но благодарение на тоа не морам да се занимавам со техничките работи кои не ги разбирам, па затоа, сепак имам добро мислење. Освен тоа успеав да заработам од пакетот

 Nick: Давид

  • јас уште порано сакав да почнам да инвестирам во „stellar“ и сега добив пакетети и картичка со код, ме контактираше продавачот и се ми објасни, ми се чинеше во ред. Многу интересни е-книги, онака по брзиот преглед на материјалите

Nick: Петар

  • слични пакети веќе сум видел и веројатно се достапни одамна, но штом толку долго опстојуваат на пазарот сигурно се ефикасни. Добиваш заедно обука и крипто – сосема добра понуда

Nick: Јан

Пакетот „Stellar“ е одлично решение за почетници, кое ги поврзува теоретскиот и практичниот дел на инвестирањето во форма на сопствена валута. Сетот обезбедува пристап до обуки, а исто така овозможува искуство во инвестирањето во „Stellar“. Дефинитивно голема предност на овој вид производ е тоа што клиентот плаќа само за едукативните материјали, додека криптовалутата ја добива гратис. Како резултат на ова, брзо може да се почне првата инвестиција и авантурата со е-монетите.