Një version i ri i monedhës virtuale – Kjo është kriptomonedha Stellar

Tregu i kriptomonedhave është aq i zhvilluar saqë duket se nuk do të krijohet asnjë e-monedhë e re që mund të tërheqë vëmendjen e një game të gjerë klientësh. Për fat të mirë, zhvillimi akoma vazhdon, siç tregohet nga kriptomonedha Stellar, shpesh e referuar si „versioni i ri i monedhës virtuale”.

 Risi në botën e monedhave virtuale

Stellar, e shënuar me shkurtesën XLM, është një platformë e gjerë dhe me burim të hapur bazuar në versionin publik dhe të zgjeruar të rrjetit blockchain. Ajo u krijua për të ndërtuar një ndërmjetës që mundëson kombinimin e produkteve dhe shërbimeve të disponueshme në të gjithë botën, pa nevojën e pjesëmarrjes së bankave. Platforma duhej të garantonte pavarësi të plotë gjatë transfertave dhe pagesave. Kjo u bë e mundur kur Stellar u bë një rrjet i efektshëm i pagesave duke bërë te mundur realizimin e çdo pagese me konfirmim të menjëhershëm me kosto pothuajse zero.

Stellar u krijua për sipërmarrës ndërkombëtarë, biznesmenë, korporata dhe financierë nga e gjithë bota të cilët nuk donin të kufizoheshin në shërbimet bankare. Njerëz dhe subjekte që kërkojnë një platformë pagese të shpejtë, të besueshme dhe pothuajse falas. Stellar doli të ishte zgjidhja perfekte.

Një element i rëndësishëm i platformës është Stellar Lumens, që do të thotë një kriptomonedhë inflacioniste pa një furnizim maksimal të kufizuar. Si rezultat, Stellar ka evoluar në një nga sistemet më të gjera të e-monedhave të disponueshme në treg.

 Si të revolucionarizoni tregun virtual të monedhave… pra, historia e Stellar

Stellar aktualisht operon si platformë virtuale me kriptomonedhën e saj Lumen. Emri i sistemit vjen nga mbiemri „yll”,  dhe e-monedhat nga njësia themelore e fluksit ndriçues. Sidoqoftë, përpara se Staller të rezultonte vizion i së ardhmes, asaj iu desh të kalonte nëpër disa faza të zhvillimit.

Puna për Stellar filloi në vitin 2014, falë programuesit Jed Caleb dhe avokatit Joyce Kim. Zotërinjtë filluan së bashku një faqe interneti të quajtur „Secret Bitcoin Projeck”, qëllimi i vërtetë i të cilit ishte të analizonte disavantazhet e Bictoin dhe të mblidhte specialistë për të krijuar një e-monedhë të re dhe më të mirë. Kjo ishte e mundur sepse krijuesit tashmë kishin përvojë në tregun e e-monedhave. Jed Caleb ishte krijuesi i një prej bursave të para të kriptomonedhave – Mt.Gox dhe punoi në zhvillimin e e-monedhës  Ripple, ndërsa Joyce Kim u specializua në ligjin e investimeve.

Kur u mblodhën të dhënat dhe ekipi, zotërinjtë themeluan një organizatë jofitimprurëse – Fondacioni Stellar, qëllimi i së cilës ishte të krijonte një platformë që do të siguronte akses në shërbimet financiare për banorët e vendeve të përjashtuara. Ideja shumë shpejt fitoi mbështetje, falë së cilës organizata mori 25 milion dollarë mbështetje, e cila rezultoi në 3 milion përdorues dhe 15 milion kapitalizim.

Vitet në vijim janë shënuar si zhvillim i mëtejshëm i Stellar. Në Prill të vitit 2015, u prezantua një kod i ri burimor, i cili eliminoi çështjet e lidhjes dhe përmirësoi performancën dhe sigurinë e rrjetit. Në maj të vitit 2016, filloi bashkëpunimin me Deloitte Digital Bank, qëllimi i të cilit ishte krijimi i një rrjeti ndërkombëtar të likujdimit. Një vit më vonë, u prezantua projekti i quajtur InterStellar, i cili kishte si qëllim që të krijonte bursën e decentralizuar StellarX dhe prezantonte protokollin Lightning Network. Puna e vazhdueshme për përmirësimin e platformës do të thoshte që Stellar gjithashtu gjeti rrugën e saj në kriptobursë, ku gëzon shumë interes.

Teknologjia moderne dhe mundësi moderneStellar është platformë me burim të hapur e bazuar në një version të zgjeruar të rrjetit blockchain dhe që ka e-monedhën e vet Stellar Lumens. Ky sistem lejon lëshimin e tokeneve, bazuar në bursën e vet të decentralizuar të DEX dhe në shumë raste të tjera të paparashikuara.

Një prej tyre është mundësia praktike e bërjes së transaksioneve dhe ndërtimi i tregjeve bazuar në të gjitha llojet e instrumenteve financiare, që do të thotë se, përmes Stellar mund të lëshosh çfarëdolloj aktivi në formën e tokenit. Sistemi jo vetëm që mundëson shkëmbimin e e-monedhave të tjera, por edhe monedhave, letrave me vlerë dhe lëndëve të para, falë të cilave është bërë një platformë universale investimesh. Përveç kësaj, çdo organizatë mund të integrojë shërbimet e saj me rrjetin Stellar përmes një serveri urë, d.m.th. brigde server.

Puna e rregullt për zhvillimin e Stellar do të thoshte që ky sistem jo vetëm që përmbushi të gjitha pritjet, por gjithashtu u bë një platformë revolucionare ndërmjetëse gjatë operacioneve të investimeve dhe zotëron ka kriptomonedhën e saj – Lumens.

Stellar Lumens është kriptomonedhë inflacioniste me një normë konstante inflacioni deri në 1% në vit, e cila nuk ka një ofertë maksimale të kufizuar. Falë kësaj, Lumens përdoret për të mbuluar tarifat e transaksioneve në rrjet.Ruajtje e sigurt – si të merrni dhe të mbani Stellar?

Zhvillimi i Stellar-it bëri që kjo platformë të shkonte përtej perceptimit klasik të kriptomonedhave dhe të bëhej një sistem integral pagese. Dukej se do të përdorej vetëm nga profesionistët. Në fakt, ajo mund të blihet dhe ruhet si çdo kriptomonedhë tjetër. Ekziston një ndryshim i vogël. Epo, Stellar ka kërkesa më të mëdha për ruajtjen e saj.

Shumica e kriptomonedhave mbahen në platforma klasike që ofrojnë akses në një portofol virtual. Supozimi i tij është relativisht i thjeshtë, prandaj nuk kërkon njohuri specialiste. Pak më ndryshe në rastin e Stellar, teknologjia moderne e së cilës ka nevojë për një sistem të përshtatur siç duhet e e-wallet. Si rezultat, investitorët me më pak përvojë mund ta kenë të vështirë të zgjedhin platformën e duhur të portofolit virtual.

Në këtë rast, vlen të përdorni ndihmën e ndërmjetësve që zgjedhin në mënyrë të pavarur platformën dhe krijojnë një llogari në të. Për më tepër, për të shmangur vjedhjen e logineve, ato vihen në dispozicion vetëm në versionin offline dhe u dërgohen klientit. Në këtë formë, ndër të tjera perfshihet Paketa Stellar.