Безбедно и бесплатно складирање – што е картичка со код за пристап „stellar“

Иновативната технологија значи многу можности, но исто така и специфични барања. Идеален пример е криптовалутата „Stellar“ која се смета за предвесник на промените на пазарот на е-монети. Сепак таа има свои барања во однос на складирањето на е-паричникот, кои може да бидат голем предизвик, особено за почетниците. За среќа почетниците инвеститори можат да се послужат со картичката со код за пристап „Stellar“.

Иновативно решение – картичка со код за пристап „stellar

Картичката со код за пристап „Stellar“ е составен дел од едукативниот пакет со криптовалутата, кој овозможува бесплатно складирање на е-монетите добиени во сетот. Ова е можно, затоа што посредникот што ја нуди услугата обврзан е да отвори сметка на соодветна платформа е-паричник, на која ќе биде складирана криптовалутата. Благодарени на тоа клиентот е ослободен од самостојно барање платформа со виртуален паричник, на кој би морал дополнително да ги префрла и осигурува е-монетите.

Картичката за пристап т.н. код „ stellar “, односно корисничко име и лозинка кои овозможуваат најавување на сметката на е-паричникот, на кој се наоѓа криптовалутата. Кодот се генерира автоматски од системот на платформата и се става исклучиво на картичката за пристап, која потоа се испраќа до клиентот на адресата која ја навел. Пратката може да ја подигне единствено купувачот, откако ќе покаже документ за идентификација. Добиената картичка треба да се чува на суво и безбедно место, до моментот кога ќе одлучите да го продадете добиениот „ Stellara“.

Картичката со кодот за пристап „ Stellar“ не е само удобност, но исто така претставува и сигурност. Ова е така затоа што криптовалутите добиени во пакетот се чуваат на специјално осигурана сметка, надгледувана од посредникот. Освен тоа кодот „ stellar“ е ставен само на картичката за пристап без објавување на интернет, благодарение на што невозможна е кражба од хакери и сајбер криминалци.

Картичката со код за пристап „stellar“ е едноставно, безбедно и иновативно решение, кое го олеснува инвестирањето во криптовалутите. Клиентот не мора да се грижи за ништо, бидејќи негова задача е само … да ја чува картичката.