Virtuaalse valuuta uus versioon – see on Stellari krüptoraha

Krüptoraha turg on nii arenenud, et tundub, et uusi e-münte enam ei looda, mis võiks meelitada ligi laialdast klientide tähelepanu. Õnneks areng jätkub, nagu näitab Stellari krüptoraha, mida sageli nimetatakse “virtuaalse mündi uueks versiooniks”.

Innovatsioon virtuaalmüntide maailmas

Stellar, tähistatud lühendiga XLM, on ulatuslik ja avatud lähtekoodiga platvorm, mis põhineb blockchain võrgu avalikul ja laiendatud versioonil. See loodi vahendaja loomiseks, mis võimaldab kombineerida tooteid ja teenuseid kogu maailmas, ilma pankade osalemise vajaduseta. Platvorm pidi tagama ülekannete ja maksete tegemisel täieliku sõltumatuse. See sai võimalikuks siis, kui Stellarist sai tõhus maksevõrk, mis on võimeline kõiki makseid tegema viivitamatult ja peaaegu nullkuludega.

Stellar loodi rahvusvahelistele ettevõtjatele, ärimeestele, korporatsioonidele ja rahastajatele kogu maailmast, kes ei soovinud piirduda pangateenustega. Inimesed ja üksused, kes otsivad kiiret, usaldusväärset ja peaaegu tasuta makseplatvormi. Stellar osutus väga ideaalseks lahenduseks.    

Platvormi oluline element on Stellar Lumens ehk inflatsiooniline krüptovaluuta, millel on piiramatu maksimaalne varustus. Selle tulemusel on Stellarist kujunenud üks ulatuslikumaid e-müntide süsteeme, mis turul saadaval. 

Kuidas muuta virtuaalset münditurgu… Stellari lugu

Stellar töötab praegu virtuaalse platvormina, millel on oma Lumeni krüptoraha. Süsteemi nimi pärineb omadussõnast “täheline” ja e-mündid valgusvoo põhiühikust. Enne kui Staller osutus tulevikuvisiooniks, pidi see läbima mitu arenguetappi.

Töö Stellariga algas 2014. aastal tänu programmeerijale Jed Calebile ja advokaadile Joyce Kimile. Härrad käivitasid ühiselt veebilehe “Secret Bitcoin Projeck”, mille tegelik eesmärk oli analüüsida Bictoini puudusi ja koguda spetsialiste uue ja parema e-mündi loomiseks. See oli võimalik, sest loojatel oli juba e-müntide turul kogemusi. Jed Caleb oli ühe esimese krüptoraha vahetuse – Mt. Goxi – looja ja töötas Ripple e-mündi arendamise kallal, samal ajal kui Joyce Kim spetsialiseerus investeerimisõigusele. 

Andmete ja meeskonna loomisel asutasid härrad mittetulundusühingu – Stellar Foundation, mille eesmärk oli luua platvorm, mis võimaldaks tõrjutud riikide elanikele juurdepääsu finantsteenustele. Idee sai kiiresti toe, tänu millele sai organisatsioon 25 miljonit dollarit toetust, mille tulemuseks oli 3 miljonit kasutajat ja 15 miljonit kapitaliseerimist.  

Järgmistel aastatel toimus Stellari edasiarendus. 2015. aasta aprillis võeti kasutusele uus lähtekood, mis kõrvaldas ühenduvusprobleemid ning parandas võrgu jõudlust ja turvalisust. 2016. aasta mais alustati koostööd Deloitte Digital Bankiga, mille eesmärk oli luua rahvusvaheline kliiringuvõrgustik. Aasta hiljem tutvustati projekti nimega InterStellar, mille eesmärk oli luua detsentraliseeritud StellarX-keskjaam ja tutvustada Lightning Network-i protokolli. Pidev töö platvormi täiustamisel tähendas, et Stellar leidis tee ka krüptobörsini, kus see on äratanud suurt huvi.

 

Kaasaegne tehnoloogia ja kaasaegsed võimalused

Stellar to otwarto-źródłowa platforma bazująca na rozszerzonej wersji sieci blockchain oraz posiadająca własną e-monetę Stellar Lumens. System ten pozwala na emisję tokenów, bazowanie na własnej zdecentralizowanej giełdzie DEX oraz wiele innych ewentualności. Stellar on avatud lähtekoodiga platvorm, mis põhineb plokiahelate võrgu laiendatud versioonil ja millel on oma Stellar Lumensi e-münt. See süsteem võimaldab teil välja anda märke, toetuda omaenda detsentraliseeritud DEX-i vahetusele ja paljudele teistele võimalustele.

Üks neist on praktiline võimalus teha tehinguid ja ehitada turge igat tüüpi finantsinstrumentide põhjal, mis tähendab, et Stellari kaudu saab emiteerida mis tahes varaga tokenite kujul. Süsteem võimaldab mitte ainult vahetada muid e-münte, vaid ka valuutasid, väärtpabereid ja tooraineid, tänu millele on sellest saanud universaalne investeerimisplatvorm. Lisaks saab iga organisatsioon integreerida oma teenuseid Stellari võrguga brigde server kaudu.

Regulaarne töö Stellari arendamisel tähendas, et süsteem mitte ainult ei vastanud kõikidele ootustele, vaid muutus ka revolutsiooniliseks investeerimisoperatsioonide vahendamise platvormiks, millel on oma krüptoraha – Lumens.     

Stellar Lumens on inflatsiooniline krüptoraha, mille fikseeritud inflatsioonimäär on kuni 1% aastas ja millel pole maksimaalne pakkumine piiratud. Tänu sellele kasutatakse Lumensit võrgus tehingutasude katmiseks.

Ohutu hoiustamine – kuidas Stellarit hankida ja hoida?

Stellari areng viis arusaama kaugemale krüptorahade klassikalisest platvormist ja sellest sai terviklik maksesüsteem. Tundub, et seda kasutavad ainult professionaalid. Tegelikult saab seda siiski osta ja hoiustada nagu peaaegu kõiki teisi krüptorahasid. On üks väike erinevus. Stellaril on suuremad salvestusnõuded.

Enamikku krüptovaluutadest hoitakse klassikalistel platvormidel, mis pakuvad juurdepääsu virtuaalsele rahakotile. Selle eeldus on suhteliselt lihtne, seega ei nõua see selliseid eriteadmisi. Stellari puhul on natuke teistsugune see, et kaasaegne tehnoloogia vajab korralikult kohandatud e-rahakoti süsteemi. Seetõttu võib vähem kogenud investoritel olla keeruline valida õiget virtuaalse rahakoti platvormi.

Sellisel juhul tasub kasutada vahendajate abi, kes valivad platvormi iseseisvalt ja loovad sellel konto. Lisaks tehakse sisselogimiste varguse vältimiseks need kättesaadavaks ainult võrguühenduseta versioonis ja saadetakse kliendile. Nii toimib Pakett Stellar.