Uusi virtuaalivaluuttaversio – Stellar -kryptovaluutta

Kryptovaluuttamarkkinat ovat niin kehittyneet, että näyttäisi siltä, ​​että ei synny ainuttakaan uutta e-kolikkoa, joka voisi herättää laajan asiakasjoukon kiinnostusta. Onneksi kehitys etenee, kuten Stellar -kryptovaluutta osoittaa, jota kutsutaan usein “virtuaalikolikon uudeksi versioksi”.

Innovaatio virtuaalikolikoiden maailmassa

Stellar, lyhennettynä XLM, on laaja ja avoimen lähdekoodin alusta, joka perustuu blockchain-verkon julkiseen ja laajennettuun versioon. Se luotiin tavoitteena välittäjä, joka mahdollistaa kaikkialla maailmassa saatavilla olevien tuotteiden ja palveluiden yhdistämisen saataville ilman pankkien osallistumistarvetta. Alustan oli taattava täydellinen riippumattomuus rahansiirroissa ja maksusuorituksissa. Tämä osoittautui mahdolliseksi, kun Stellarista tuli tehokas maksuverkko, joka pystyy suorittamaan kaikki maksut välittömällä vahvistuksella lähes nollakustannuksin.

Stellar luotiin kansainvälisille yrityksille, liikemiehille, korporaatioille ja rahoitusalan toimijoille ympäri maailmaa, jotka eivät halunneet rajoittua pankkipalveluihin. Siis ihmisille ja yhteisöille, jotka etsivät nopeaa, luotettavaa ja melkein ilmaista maksualustaa. Stellar osoittautui ihanteelliseksi ratkaisuksi tähän tarkoitukseen.

Tärkeä osa alustaa on Stellar Lumens, eli inflaatiomainen kryptovaluutta ilman rajoitettua enimmäistarjontaa. Tämän seurauksena Stellarista on kehittynyt yksi markkinoiden laajimmista e-kolikkojärjestelmistä.

Kuinka mullistaa virtuaalikolikkomarkkinat… Stellarin tarina

Stellar toimii tällä hetkellä virtuaalialustana, jolla on oma Lumen-kryptovaluutta. Järjestelmän nimi tulee adjektiivista “tähtikirkas” ja e-kolikoiden valovirran perusyksiköstä. Ennen kuin Stellar osoittautui tulevaisuuden visioksi, sen täytyi käydä läpi muutama kehitysvaihe.

Työ Stellarin parissa alkoi vuonna 2014 ohjelmoija Jed Calebin ja asianajaja Joyce Kimin ansiosta. He perustivat yhteisvoimin sivuston -“Secret Bitcoin Projeck”, jonka todellinen tarkoitus oli analysoida Bitcoinin puutteita ja kerätä asiantuntijoita luomaan uusi ja parempi e-kolikko. Se oli mahdollista, koska alullepanijoilla oli jo kokemusta sähköisten kolikoiden markkinoista. Jed Caleb oli yhden ensimmäisistä kryptovaluuttapörsseistä – Mt.Goxin, luoja.

Kun oli onnistuttu kokoamaan tiedot ja tiimi, herrat perustivat voittoa tavoittelemattoman järjestön – Stellar Foundationin, jonka tavoitteena oli luoda käyttöalusta, joka tarjoaa syrjäytyneiden maiden asukkaille pääsyn rahoituspalveluihin. Idea sai nopeasti kannattajia, minkä ansiosta organisaatio sai 25 miljoonan dollarin tuen, mikä tuotti 3 miljoonaa käyttäjää ja 15 miljoonan markkina-arvon.

Seuraavina vuosina Stellaria kehitettiin edelleen. Huhtikuussa 2015 otettiin käyttöön uusi lähdekoodi, joka eliminoi yhteysongelmat ja paransi verkon suorituskykyä ja tietoturvaa. Toukokuussa 2016 aloitettiin yhteistyö Deloitte Digital Bankin kanssa, jonka tavoitteena oli luoda kansainvälinen selvitysverkosto. Vuotta myöhemmin esiteltiin projekti nimeltä -InterStellar, jonka tehtävänä oli  luoda hajautettu StellarX -vaihtopörssi ja ottaa käyttöön Lightning Network -protokolla. Jatkuva työskentely alustan parantamiseksi tarkoitti sitä, että Stellar löysi tiensä myös kryptovaluuttapörssiin, jossa se nauttii suurta kiinnostusta.

 

Moderni tekniikka ja modernit mahdollisuudet

Stellar on avoimen lähdekoodin alusta, joka perustuu laajennettuun versioon blockchain-verkosta ja jolla on oma Stellar Lumens -e-kolikko. Tämän järjestelmä antaa mahdollisuuden tokeneiden antiin ja  tukeutumisen omaan hajautettuun DEX -pörssiin sekä monia muita mahdollisuuksia.

Yksi niistä on käytännön mahdollisuus tehdä liiketoimia ja rakentaa markkinoita kaikentyyppisten rahoitusinstrumenttien tuella, mikä tarkoittaa, että Stellarin välityksellä voidaan laskea liikkeeseen mitä tahansa omaisuuseriä tokeneina. Järjestelmä mahdollistaa paitsi muiden e-kolikoiden, myös valuuttojen, arvopapereiden ja raaka-aineiden vaihdon, minkä ansiosta siitä on tullut yleinen sijoitusalusta. Lisäksi mikä tahansa organisaatio voi integroida palvelunsa Stellar-verkkoon siltapalvelimen eli brigde -palvelimen kautta.

Jatkuva Stellarin kehitystyö sai aikaan, että järjestelmä vastoin kaikkia odotuksia ei vain täyttänyt ne, vaan siitä tuli myös käänteentekevä alusta sijoitusoperaatioiden välittämiselle ja jolla on oma kryptovaluutta – Lumens.

Stellar Lumens on inflaatiokykyinen kryptovaluutta, jonka inflaatio on vakiona 1% vuodessa ja jolla ei ole rajoitettua enimmäistarjontaa. Tämän ansiosta Lumensia käytetään verkon transaktiomaksujen kattamiseen.

Turvallinen varastointi – miten hankkia ja säilyttää Stellaria?

Stellarin kehitys on saanut aikaan, että tämä alusta on edennyt kauas yli perinteisen kryptovaluuttakäsitteen ja siitä on tullut integroitu maksujärjestelmä. Saattaa vaikuttaa siltä, ​​että sitä käyttävät vain ammattilaiset. Todellisuudessa sitä voi kuitenkin ostaa ja tallentaa melkein minkä tahansa muun kryptovaluutan tavoin. On yksi pieni ero. Stellarilla on suuremmat varastointivaatimukset.

Suurinta osaa kryptovaluutoista säilytetään klassisilla alustoilla, jotka tarjoavat pääsyn virtuaaliseen lompakkoon. Sen oletus on suhteellisen yksinkertainen, joten se ei vaadi erityisempää erikoisosaamista. Stellarin tapauksessa asia on hieman erilainen, koska sen moderni tekniikka tarvitsee oikein mukautetun e-lompakkojärjestelmän. Tämän seurauksena vähemmän kokeneilla sijoittajilla voi olla vaikeuksia valita oikea virtuaalilompakkoalusta.

Tällaisessa tapauksessa kannattaa käyttää välittäjien apua, jotka valitsevat alustan itsenäisesti ja perustavat sille tilin. Lisäksi sisäänkirjautumisvarkauksien välttämiseksi ne asetetaan saataville vain offline-versiona ja lähetetään asiakkaalle. Tällä periaatteella toimii mm. Stellar-paketti.