En ny version af virtuel valuta – dette er Stellar-kryptovalutaen

Markedet af kryptovalutaer er så udviklet, at det ser ud til, at der ikke oprettes nogen ny e-mønt, der kunne tiltrække opmærksomhed af flere kunder. Heldigvis fortsætter udviklingen, som vist af Stellar-kryptovalutaen, ofte omtalt som “den nye version af den virtuelle mønt”.

Innovation i verdenen af virtuelle mønter

Stellar, forkortet med bogstaverne XLM, er en udviklet og open source-platform baseret på den offentlige og udvidede version af blockchain-netværket. Det blev oprettet for at opbygge et mellemled, der muliggør kombinationen af produkter og tjenester tilgængelige over hele verden uden behov for deltagelse af banker. Platformen skulle garantere fuld uafhængighed ved overførsler og betalinger. Det viste sig at være muligt, da Stellar blev et effektivt betalingsnetværk for alle betalinger med øjeblikkelig bekræftelse til næsten nulsats.

Stellar blev skabt til internationale iværksættere, forretningsmænd, virksomheder og finansfolk fra hele verden, der ikke ønskede at begrænse sig til banktjenester. Mennesker og enheder på udkig efter en hurtig, pålidelig og næsten gratis betalingsplatform. Stellar viste sig at være den perfekte løsning her.     

Et vigtigt element i platformen er Stellar Lumens, dvs. en kryptovaluta af inflationær karakter uden begrænset maksimal forsyning. Som et resultat har Stellar udviklet sig til et af de mest omfattende e-møntsystemer på markedet. 

Hvordan man revolutionerer det virtuelle møntmarked… dvs. Stellars historie

Stellar fungerer i øjeblikket som en virtuel platform med sin egen Lumen-kryptovaluta. Navnet på systemet kommer fra adjektivet “stjerneklar” og e-møntens fra den grundlæggende måleenhed for lysstrøm. Før Steller viste sig at være en vision for fremtiden, måtte den dog gennemgå flere udviklingsstadier. 

Arbejdet med Stellar blev påbegyndt i 2014 af programmør Jed Calebo og advokat Joyce Kim. De lancerede i fællesskab et websted kaldet “Secret Bitcoin Project”, hvis egentlige formål var at analysere ulemperne ved Bitcoin og samle specialister til at skabe en ny og bedre e-mønt. Det var muligt, fordi ophavsmændene allerede havde erfaring med e-møntmarkedet. Jed Caleb var skaberen af en af de første børser med kryptovalutaer – Mt.Gox og arbejdede med udviklingen af Ripple-e-mønten, mens Joyce Kim specialiserede sig i investeringsret.  

Da dataene og teamet blev indsamlet, oprettede de en nonprofitorganisation – Stellar Foundation, hvis mål var at skabe en platform, der ville give adgang til finansielle tjenester for beboere i ekskluderede lande. Ideen fik hurtigt sympatisører, og takket være dette organisationen modtog støtte på $ 25 millioner, hvilket resulterede i 3 millioner brugere og 15 millioner kapitalisering.   

De følgende år oplevede Stellar videre udvikling. I april 2015 blev der introduceret en ny kildekode, der eliminerede forbindelsesproblemer og forbedrede netværksydelse og netsikkerhed. I maj 2016 blev samarbejdet med Deloitte Digital Bank startet, hvis mål var at skabe et internationalt clearing-netværk. Et år senere blev et projekt kaldet InterStellar introduceret, som skulle skabe en decentraliseret StellarX-bør og indføre Lightning Network-protokollen. Det konstante arbejde med at forbedre platformen betød, at Stellar også fandt vej til kryptobørsen, hvor den nyder en stor interesse.

 

Moderne teknologi og moderne muligheder

Stellar er en open source-platform baseret på en udvidet version af blockchain-netværket og har sin egen Stellar Lumens e-mønt. Dette system tillader at udstede tokens, stole på systemets egen decentraliserede DEX-børs og mange andre muligheder.

En af dem er den praktiske mulighed for at foretage transaktioner og opbygge markeder baseret på alle typer finansielle instrumenter, hvilket betyder at man via Stellar kan udstede ethvert aktiv i form af et token. Systemet muliggør ikke kun udveksling af andre e-mønter, men også valutaer, værdipapirer og råvarer, takket være hvilket det er blevet til en universel investeringsplatform. Derudover kan enhver organisation integrere sine tjenester med Stellar-netværket via en broserver, dvs. en bridge server.

Regelmæssigt arbejde med udviklingen af Stellar gjorde, at dette system ikke kun opfyldte alle forventninger, men også blev en revolutionerende platform til formidling af investeringsoperationer, som har sin egen kryptovaluta – Lumens.     

Stellar Lumens er en inflationær kryptovaluta med en konstant inflationsrate på op til 1% om året, som ikke har en begrænset maksimal forsyning. Takket være dette bruges Lumens til at dække transaktionsgebyrer i netværket.

Sikker opbevaring – hvordan får man og opbevarer Stellar?

Udviklingen af Stellar fik denne platform til at gå langt ud over den klassiske opfattelse af kryptovalutaer og blev et integreret betalingssystem. Det kunne se ud til, at det kun ville blive brugt af fagfolk. Faktisk kan det dog købes og opbevares som næsten enhver anden kryptovaluta. Der er en lille forskel. Stellar har større krav til opbevaring.

De fleste af kryptovalutaer opbevares på klassiske platforme, der giver adgang til en virtuel tegnebog. Dens oprettelse er relativt enkel, så det kræver ikke en special ekspertise. Situationen er lidt anderledes for Stellar, hvis moderne teknologi kræver et korrekt tilpasset e-tegnebog-system. Som et resultat kan mindre erfarne investorer have problemer med at vælge den rigtige virtuelle tegnebogplatform.

I dette tilfælde er det værd at bruge hjælp fra formidlere, der uafhængigt vælger platformen og opretter en konto på den. For at undgå tyveri af logins gøres de derudover kun tilgængelige i offline-versionen og sendes til kunden. Baseret på dette princip fungerer bl.a. Stellar-pakken.