En ny versjon av virtuell valuta – her er Stellar-kryptovaluta

Kryptovalutamarkedet er utviklet til så stor grad at det kan se ut til at det ikke vil bli opprettet noen ny e-mynt, som kan tiltrekke seg oppmerksomet til et stort antall kunder. Heldigvis fortsetter utviklingen, noe som indikeres av Stellar-kryptovaluta, ofte kalt for «en ny versjon av den virtuelle mynten».

En innovasjon i verden av virtuelle mynter

Stellar, merkert med forkortelsen XLM, er en omfattende og åpen kildekode-plattform som baserer på den offentlige og utvidede versjonen av blockchain-nettverket. Den ble opprettet for å bygge et mellomledd som muliggjør kombinasjonen av produkter og tjenester som er tilgjengelige over hele verden, uten behov for bankenes deltakelse. Plattformen skulle garantere full uavhengighet ved overføringer og betalinger. Dette ble gjort mulig da Stellar ble et effektivt betalingsnettverk som var i stand til å utføre alle betalinger med umiddelbar bekreftelse til nesten null kostnad.

Stellar ble opprettet for internasjonale gründere, forretningsmenn, selskaper og finansfolk fra hele verden som ikke ønsket å begrense seg til banktjenester. Mennesker og enheter som ser etter en rask, pålitelig og nesten gratis betalingsplattform. Stellar viste seg å være den perfekte løsningen.      

Platformens viktige element er Stellar Lumens, det vil si kryptovaluta med inflasjonskarakter uten begrenset maksimalt tilbud. Derfor har Stellar utviklet seg til å bli et av de mest omfattende e-myntsystemene som er tilgjengelige på markedet.  

Hvordan revolusjonere markedet med virtuelle mynter … altså Stellars historie

Stellar opererer for tiden som en virtuell plattform med sin egen Lumen-kryptovaluta. Navnet på systemet kommer fra adjektivet «stjerneklar», og navnet på e-myntene fra den grunnleggende enheten for måling av lysfluks. Før Stellar viste seg å være en fremtidsvisjon, måtte den imidlertid gjennomgå flere utviklingsstadier

Arbeidet med Stellar startet i 2014, takket være programutvikler Jed Caleb og jurist Joyce Kim. Mennene lanserte sammen et nettsted kalt «Secret Bitcoin Projeck», hvis egentlige formål var å analysere ulempene med Bictoin og samle fagfolk for å lage en ny og bedre e-mynt. Det var mulig fordi opphavsmennene allerede hadde erfaring i markedet for e-mynter. Jed Caleb var skaperen av en av de første kryptobørsene – Mt.Gox og jobbet med utviklingen av Ripple e-mynten, mens Joyce Kim spesialiserte seg på investeringsrett.   

Da opplysningene og teamet ble samlet inn, grunnla mennene en ideell organisasjon – Stellar Foundation, hvis mål var å lage en plattform som ville gi tilgang til finansielle tjenester for innbyggere i ekskluderte land. Denne ideen fikk raskt tilhengere, og på den måten mottok organisasjonen en støtte på 25 millioner dollar, noe som resulterte i 3 millioner brukere og 15 millioners kapitalisering.   

De neste årene ble Stellar videreutviklet. I april 2015 ble en ny kildekode introdusert, og den eliminerte tilkoblingsproblemer og forbedret nettverksytelse og sikkerhet. I mai 2016 ble samarbeidet med Deloitte Digital Bank startet, det hadde som formål å skape et internasjonalt betalingsnettverk. Et år senere ble et prosjekt kalt InterStellar introdusert, det skulle skape en desentralisert StellarX-børs og innføre Lightning Network-protokollen. Det konstante arbeidet med å forbedre plattformen førte til at Stellar også fant veien til en kryptobørs, der den nyter ganske stor interesse.

 

Moderne teknologi og moderne muligheter

Stellar er en åpen kildekodeplattform basert på en utvidet versjon av blockchain-nettverket som har sin egen e-mynt, Stellar Lumens. Dette systemet muliggjør å utstede tokens, stole på sin egen desentraliserte DEX-børs og gir mange andre muligheter.

En av dem er en praktisk mulighet til å foreta transaksjoner og bygge markeder basert på alle typer finansielle instrumenter, noe som betyr at ved hjelp av Stellar kan man utstede ethvert aktivum i form av en token. Systemet muliggjør ikke bare utveksling av andre e-mynter, men også valutaer, verdipapirer og råvarer, og på den måten har det blitt en universell investeringsplattform. I tillegg kan enhver organisasjon integrere sine tjenester med Stellar-nettverket gjennom en brobygging-server, dvs. brigde-server.

Regelmessig arbeid med utviklingen av Stellar gjorde at systemet ikke bare imøtekom alle forventninger, men også ble en revolusjonerende plattform for formidling av investeringsoperasjoner som har sin egen kryptovaluta – Lumens.      

Stellar Lumens er en kryptovaluta med en inflasjonskarakter og en fast inflasjonsrate på 1 % per år som ikke har et begrenset maksimalt tilbud. Takket være dette brukes Lumens til å dekke transaksjonsgebyrer på nettet.

Trygg lagring – hvordan skaffe og lagre Stellar?

Utviklingen av Stellar gjorde at plattformen gikk langt utover den klassiske oppfatningen av kryptovalutaer og ble et integrert betalingssystem. Det kunne se ut til at den bare ville bli brukt av fagpersoner. Men den kan faktisk kjøpes og lagres slik som nesten hvilken som helst annen kryptovaluta. Det finnes likevel én liten forskjell. Stellar har nemlig større krav til lagring.

De fleste kryptovalutaene lagres på klassiske plattformer som tilbyr tilgang til en virtuell lommebok. Dens betingelse er relativt enkel, så den krever ikke noen spesialkunnskap. Det er litt annerledes i tilfelle Stellar hvis moderne teknologi trenger et riktig tilpasset e-lommeboksystem. Av den grunn kan mindre erfarne investorer ha problemer med å velge en riktig plattform med en virtuell lommebok.

I dette tilfellet er det verdt å bruke hjelp fra mellommenn som selv velger plattformen og oppretter en konto på den. I tillegg, for å unngå tyveri av brukernavn, blir de tilgjengeliggjort bare i offline-versjonen og sendt til kunden. Slik fungerer bl.a. Stellar-sett.