Den nya versionen av virtuell valuta – här är Stellar kryptovaluta

Kryptovalutamarknaden är så utvecklad att det verkar som om det inte kommer att finnas ett nytt elektroniskt mynt som kan locka uppmärksamheten hos en bredare kundkrets. Lyckligtvis fortsätter utvecklingen, vilket påvisar kryptovalutan Stellar, som ofta kallas den “nya versionen av det virtuella myntet”.

Innovation i världen av virtuella mynt

Stellar, förkortad XLM, är en utökad och öppen plattform baserad på en offentlig och utökad version av blockchain-nätverket. Det skapades för att skapa en mellanhand som låter dig kombinera produkter och tjänster som finns tillgängliga runt om i världen, utan behov av banker. Plattformen skulle garantera fullständigt självständighet vid överföringar och betalningar. Detta möjliggjordes när Stellar blev ett effektivt betalningsnätverk dom gör att du kan göra alla slags betalningar med omedelbar bekräftelse med nästan noll betalning.

Stellar skapades för internationella entreprenörer, affärsmän, företag och finansiärer från hela världen som inte ville begränsas till banktjänster. Människor och organisationer som letar efter en snabb, pålitlig och nästan gratis betalningsplattform. Stellar visade sig vara den perfekta lösningen här.     

En viktig del av plattformen är Stellar Lumens, det vill säga en kryptovaluta av inflationsnatur, utan en begränsad maximal tillgång. Detta har gjort Stellar till ett av de mest förfinade elektroniska myntsystemen på marknaden. 

Hur man revolutionerar den virtuella myntmarknaden… eller historien om Stellar

Stellar fungerar för närvarande som en virtuell plattform med sin egen kryptovaluta – Lumen. Systemets namn kommer från ordet “stjärnig” och e-myntet från den grundläggande måttenheten för ljusflödet. Men innan Stellar blev en vision om framtiden, var det tvungen att gå igenom flera utvecklingsstadier

Arbetet med Stellar började 2014 med hjälp av programmerare Jed Caleb och advokat Joyce Kim. De lanserade gemensamt en webbplats som heter “Secret Bitcoin Projeck”, vars verkliga syfte var att analysera bristerna i Bictoin och samla specialister för att skapa ett nytt och bättre e-mynt. Detta var möjligt eftersom utvecklarna redan hade erfarenhet av e-myntmarknaden. Jed Caleb var skaparen av ett av de första kryptobörsen – Mt. Gox och jobbade med utvecklingen av e-myntet Ripple, och Joyce Kim specialiserade på investeringsrätten.  

När de lyckades samla in data och laget grundade de en ideell organisation – Stellar Foundation, vars mål var att skapa en plattform som ger tillgång till finansiella tjänster för invånare i uteslutna stater. Tanken fick snabbt många supportrar, vilket gav organisationen 25 miljoner dollars stöd, som resulterade i 3 miljoner användare och en 15 miljoners kapitalisering.   

Efterföljande år är vidareutveckling av Stellar. I april 2015 infördes en ny källkod som eliminerade anslutningsproblem och förbättrade nätverksprestanda och säkerhet. I maj 2016 började företaget arbeta med Deloitte Digital Bank för att skapa ett internationellt betalningsnätverk. Ett år senare introducerades ett projekt som heter InterStellar, som hade till uppgift att skapa en decentraliserad StellarX-börs och genomföra Lightning Network-protokollet. Det pågående arbetet med att förbättra plattformen har lett till att Stellar också kom in i kryptobörsen, där det har vunnit ett stort intresse.

 

Modern teknik och tidsenliga möjligheter

Stellar är en öppen källkodsplattform baserad på en utökad version av blockchain-nätverket och har sin egen e-coin, Stellar Lumens. Med det här systemet kan man utfärda tokens, bygga på sin egen decentraliserade DEX-börs och många andra funktioner.

En av dem är den praktiska förmågan att göra transaktioner och bygga marknader baserat på alla typer av finansiella instrument, vilket innebär att genom Stellar kan du utfärda valfria tillgångar i form av ett token. Systemet möjliggör utbyte av inte bara andra e-mynt, utan även valutor, värdepapper och råvaror, vilket gör det till en universell investeringsplattform. Dessutom kan varje organisation integrera sina tjänster i Stellar-nätverket via en mellanliggande server, dvs. brigde-server.

Det regelbundna arbetet med utvecklingen av Stellar uppfyllde inte bara alla förväntningar utan blev också en revolutionerande mellanhandsplattform under investeringsverksamheten, som äger sin egen kryptovaluta – Lumens.     

Stellar Lumens är en inflatioskryptovaluta med en fast inflationstakt som når 1% per år, som inte har en begränsad maximal tillförsel. Tack vare detta används Lumens för att täcka handelsprovisioner på nätverket.

Säker lagring – hur man köper och förvarar Stellar?

Utvecklingen av Stellar har lett till att denna plattform har gått långt utöver den klassiska uppfattningen av kryptovalutor och har blivit ett integrerat betalningssystem. Det verkar som om det kommer att användas uteslutande av proffs. I verkligheten kan den dock köpas och lagras som nästan vilken annan kryptovaluta som helst. Det finns en liten skillnad. Stellar har högre lagringskrav.

De flesta kryptovalutor lagras på klassiska plattformar som erbjuder tillgång till en virtuell plånbok. Att skapa den är relativt enkelt, så det kräver inte mycket specialistkunskap. Lite annorlunda är det med Stellar, vars moderna teknik behöver ett korrekt konfigurerat e-plånbokssystem. Följden blir är att mindre erfarna investerare kan ha problem med att välja rätt plattform med en virtuell plånbok.

I det här fallet är det bra att använda hjälp av mellanhänder som självständigt väljer plattformen och skapar ett konto på det. Dessutom, för att undvika stöld av användarnamn, är de endast tillgängliga i offline-versionen och skickas till kunden. På så sätt funkar bl.a. Paketet Stellar.