Noua versiune a valutei virtuale – aceasta este criptovluta Stellar

Piața criptovalutelor este atât de dezvoltată, încât s-ar părea că nu mai apare nici o e-monedă nouă, care să atragă atenție unui grup mare de clienți. Din fericire dezvoltarea se desfășoară în continuare, fapt indicat de criptovaluta Stellar, deseori denumită „noua versiune a monedei virtuale”.

Inovația din lumea monedelor virtuale

Stellar marcat cu abrevierea XLM, este platforma extinsă și cu open-source care se bazează pe versiunea publică și extinsă a rețelei blockchain. A fost creată în scopul construirii intermediarului care face posibilă combinarea produselor și serviciilor disponibile în întreaga lume, fără necesitatea participării băncilor. Platforma trebuia să garanteze dependența deplină în perioada efectuării transferurilor și plăților. Acest lucru s-a dovedit a fi posibil, pe când Stellar a devenit o rețea de plată eficientă care face posibilă realizarea oricăror plăți cu o confirmare imediată pentru un cost apropiat de zero.

Stellar a fost creat cu gândul la antreprenorii internaționali, la afaceriști, corporații și finanțatorii din întreaga lume, care nu doreau să se limiteze doar la serviciile bancare. Oameni și entități care căutau o platformă de plată rapidă, fiabilă și aproape gratuită. Stellar s-a demonstrat aici o suluție ideală.     

Un element important al platformei este Stellar Lumens, adică criptovaluta cu un caracter inflaționist lipsit de o aprovizionare maximă limitată. Mulțumită acesteia Stellar a evoluat într-unul dintre cele mai dezvoltate sisteme de e-monede disponibile pe piață. 

Cum să revoluționăm piața monedelor virtuale … adică istoria Stellara

Stellar funcționează în prezent ca o platformă virtuală cu propria criptovalută Lumen. Denumirea sistemului provine de la adjectivul „stelar”, în schimb a e-monedelor de la unitatea de măsură de bază a fluxului luminii. Însă înainte ca Stellar să devină viziunea viitorului, trebuia să treacă prin câteva etape de dezvoltare

Munca asupra Stellar a început în anul 2014, prin intermediul programatorului Jed Caleb și a avocatului Joice Kim. Domnii prin propriile puteri au pornit site-ul web cu denumirea de „Secret Bitcoin Projeck”, a cărei scop real era analiza dezavantajelor Bitcoin și strângerea experților, pentru crearea emonedei noi și mai bune. Acest lucru a fost posibil, pe când inițiatorii aveau deja experiență pe piața e-monedelor. Jed Caleb era creatorul uneia dintre primele criptoburse – Mt.Gox și a lucrat la dezvoltarea e-monedei Ripple, iar Joyce Kim se specializa în dreptul de investiții.  

Când s-a reușit strângerea datelor și echipei, domnii au creat organizația non-profit – Stellar Foundation, a cărei scop era crearea platformei care avea să asigure acces la serviciile financiare locuitorilor din țările excluse. Această idee a obținut repede simpatizanți, mulțumită acesteia organizația primind un sprijin în valoare de 25 mln de dolari, ceea ce a prin 3 milioane de utilizatori și 15 milioane de capitalizări.   

Următorii ani reprezintă urmarea dezvoltării Stellar. În luna aprilie a anului 2015, a fost introdus un nou cod de sursă care a eliminat problemele cu conectivitatea și a îmbunătățit eficiența și siguranța din rețea. În mai anul 2016, a fost începută colaborarea cu concernul Deloitte Digital Back, a cărui scop a fost crearea rețelei internaționale de facturare. Un an mai târziu a fost introdus proiectul cu denumirea de InterStellar, care avea ca scop crearea unei burse descentralizate StellarX și introducerea protocolului Lightning Network. Munca continuă asupra perfecționării platformei, a făcut ca Stellar să ajungă pe criptobursă, unde se bucură de un interes mare.

 

Tehnologie modernă și posibilități moderne

Stellar este pltforma open-source care se bazează pe versiunea extinsă a rețelei blockchain și care deține propria e-monetă Stellar Lumens. Acest sistem permite emisia tokenurilor, bazarea pe propria descentralizare a bursei DEX și multe alte eventualități .

Una dintre acestea este posibilitatea practică de a efectua tranzacții și construirea piețelor bazate pe orice tipuri de instrumente financiare, ceea ce înseamnă că prin intermediul Stellar se poate efectua emisia oricăror active sub forma tokenurilor. Sistemul distribuie nu doar schimbarea altor e-monete, dar de asemenea și valutelor, valorilor mobiliare și materiilor prime, mulțumită acesteia devenind o platformă universală de investiție. Suplimentar, orice organizație poate efectua integrarea serviciilor sale în rețeaua Stellar prin intermediul serverului de peste punte, adică brigde server.

Munca regulată asupra dezvoltării Stellar a făcut ca acest sistem să îndeplinească nu doar toate așteptările, dar a devenit de asemenea o platformă revoluționară intermediară în perioada operațiilor de investiție, care deține propria criptovalută – Lumens.     

Stellar Lumens este criptovaluta cu un caracter inflaționist cu o rată de inflație fixă de 1% pe an, care nu deține o aprovizionare maximă limitată. Mulțumită acesteia Lumens este utilizat în perioada acoperirii comisioanelor de tranzacție din rețea.

Păstrare sigură – cum să obținem și să păstrăm Stellara?

Dezvoltarea Stellar a făcut ca această platformă să iasă dincolo de percepția clasică a criptomonedelor și a devenit un sistem integral de plată. S-ar părea, că va fi utilizată numai de către profesionaliști. În realitate însă poate fi obținută și păstrată la fel ca orice altă criptovalută. Există însă o mică diferență. Ei bine, Stellar are cereri mai mai mari în chestiunea păstrării.

Marea parte a criptovalutelor este păstrată pe platformele clasice care oferă acces către portofelul virtual. Crearea acestuia este relativ simplă, de aceea nu necesită prea multe cunoștiințe de specialitate. Puțin diferit este în cazul Stellar, a cărei tehnologii moderne are nevoie de un sistem corespunzător adaptat al e-portofelului. În efect, investitorii mai puțin experimentați pot avea probleme cu alegerea platformei corespunzătoare cu portofelul virtual.

În acest caz merită să profităm de ajutorul intermediarilor, care aleg individual platforma și crează pe ea contul. Suplimentar, pentru a evita furtul login-ului, acestea sunt distribuite doar în versiunea offline și trimise către client. Pe această bază funcționează printre altele Pachet Stellar.