Jauna virtuālās valūtas versija – tā ir Stellar kriptovalūta

Kriptovalūtu tirgus ir tik attīstīts, ka varētu šķist, ka netiks izveidota jauna e-monēta, kas varētu piesaistīt plašu klientu loku. Par laimi attīstība turpinās, kā norāda kriptovalūta Stellar, ko bieži dēvē par “virtuālās monētas jauno versiju”.

Inovācijas virtuālo monētu pasaulē

Stellar, kas apzīmēta ar saīsinājumu XLM, ir plaša un atvērtā koda platforma, kuras pamatā ir publiskā un paplašinātā blokķēdes tīkla versija. Tā tika izveidota, lai kļūtu par starpnieku, kas ļauj kombinēt produktus un pakalpojumus, kas pieejami visā pasaulē, bez nepieciešamības izmantot banku pakalpojumus. Platformai bija jāgarantē pilnīga neatkarība, veicot pārskaitījumus un maksājumus. Tas bija iespējams, kad Stellar kļuva par efektīvu maksājumu tīklu, kas spēj veikt visus maksājumus ar tūlītēju apstiprinājumu par gandrīz nulles izmaksām.

Stellar tika izveidota starptautiskiem uzņēmējiem, biznesmeņiem, korporācijām un finansistiem no visas pasaules, kuri nevēlējās aprobežoties tikai ar banku pakalpojumiem. Cilvēki un organizācijas, kas meklē ātru, uzticamu un gandrīz bezmaksas maksājumu platformu. Stellar šeit izrādījās ideāls risinājums.     

Svarīgs platformas elements ir Stellar Lumens, t.i., kriptovalūta ar inflācijas raksturu bez ierobežota maksimālā piedāvājuma. Tā rezultātā Stellar ir pārtapusi par vienu no visplašākajām e-monētu sistēmām tirgū. 

Kā mainīt virtuālo monētu tirgu… jeb Stellar stāsts

Stellar šobrīd darbojas kā virtuāla platforma ar savu Lumen kriptovalūtu. Sistēmas nosaukums cēlies no īpašības vārda “zvaigžņots”, un e-monētas – no gaismas plūsmas pamatvienības. Tomēr, pirms Stellar izrādījās nākotnes vīzija, viņam nācās iziet vairākus attīstības posmus

Darbs pie Stellar tika uzsākts 2014. gadā, pateicoties programmētājam Džedam Kalebam un advokātam Džoisam Kimam. Kungi kopīgi izveidoja vietni ar nosaukumu “Secret Bitcoin Project”, kuras patiesais mērķis bija analizēt Bitcoin trūkumus un savākt speciālistus, lai izveidotu jaunu un labāku e-monētu. Tas bija iespējams, jo autoriem jau bija pieredze e-monētu tirgū. Džeds Kalebs bija vienas no pirmajām kriptovalūtu biržām – Mt. Gox – radītājs un strādāja pie Ripple e-monētas izstrādes, savukārt Džoiss Kims specializējās investīciju tiesību jomā.  

Kad dati un komanda tika apkopoti, kungi nodibināja bezpeļņas organizāciju – Stellar Foundation, kuras mērķis bija izveidot platformu, kas atstumto valstu iedzīvotājiem nodrošinātu piekļuvi finanšu pakalpojumiem. Ideja ātri ieguva atbalstu, pateicoties kam, organizācija saņēma atbalstu 25 miljonu dolāru apmērā, kā rezultātā tika piesaistīti 3 miljoni lietotāju un 15 miljoni tirgus kapitalizācija.   

Turpmākajos gados Stellar attīstījās tālāk. 2015. gada aprīlī tika ieviests jauns pirmkods, kas novērsa savienojamības problēmas un uzlaboja tīkla veiktspēju un drošību. 2016. gada maijā tika uzsākta sadarbība ar Deloitte Digital Bank, kuras mērķis bija izveidot starptautisku klīringa tīklu. Gadu vēlāk tika ieviests projekts ar nosaukumu InterStellar, kura mērķis bija izveidot decentralizētu StellarX apmaiņu un ieviest Lightning Network protokolu. Nepārtraukt darbs pie platformas uzlabošanas nozīmēja, ka Stellar arī atrada ceļu uz kriptogrāfijas biržu, kur tā sasniedza lielu interesi.

 

Mūsdienu tehnoloģijas un mūsdienu iespējas

Stellar ir atvērtā koda platforma, kuras pamatā ir paplašināta blokķēdes tīkla versija un kurai ir sava Stellar Lumens e-monēta. Šī sistēma ļauj jums izsniegt žetonus, paļauties uz savu decentralizēto DEX apmaiņu un daudzām citām iespējām.

Viena no tām ir praktiska iespēja veikt darījumus un veidot tirgus, pamatojoties uz visu veidu finanšu instrumentiem, kas nozīmē, ka caur Stellar jūs varat emitēt jebkuru aktīvu tokena veidā. Sistēma ļauj ne tikai apmainīties ar citām e-monētām, bet arī ar valūtām, vērtspapīriem un izejvielām, pateicoties kurām tā ir kļuvusi par universālu investīciju platformu. Turklāt jebkura organizācija var integrēt savus pakalpojumus Stellar tīklā, izmantojot pārejas serveri, t.i., brigde serveri.

Regulārs darbs pie Stellar izstrādes nozīmēja, ka sistēma ne tikai attaisnoja visas cerības, bet arī kļuva par revolucionāru investīciju operāciju starpniecības platformu, kurai ir sava kriptonauda – Lumens.      

Stellar Lumens ir inflācijas rakstura kriptovalūta ar fiksētu inflācijas līmeni līdz 1% gadā, kurai nav ierobežota maksimālā piedāvājuma. Pateicoties tam, Lumens tiek izmantots darījumu maksu segšanai tīklā.

Droša uzglabāšana – kā iegūt un glabāt Stellar?

Stellar attīstība lika šai platformai tālu pārsniegt klasiskās kriptovalūtas uztveri un kļuva par integrālu maksājumu sistēmu. Šķiet, ka to izmantos tikai profesionāļi. Faktiski tomēr to var iegādāties un uzglabāt kā gandrīz jebkuru citu kriptovalūtu. Ir viena maza atšķirība. Tātad, Stellar ir lielākas prasības uzglabāšanai.

Lielākā daļa kriptovalūtu tiek turētas klasiskās platformās, kas piedāvā piekļuvi virtuālajam makam. Tās pieņēmums ir salīdzinoši vienkāršs, tāpēc tam nav nepieciešamas šādas speciālistu zināšanas. Nedaudz savādāk ir Stellar gadījumā, kura modernajām tehnoloģijām nepieciešama pareizi pielāgota e-maka sistēma. Tā rezultātā mazāk pieredzējušiem investoriem var būt grūti izvēlēties pareizo virtuālā maka platformu.

Šajā gadījumā ir vērts izmantot starpnieku palīdzību, kuri neatkarīgi izvēlas platformu un izveido tajā kontu. Turklāt, lai izvairītos no datu zādzībām, tie tiek padarīti pieejami tikai bezsaistes versijā un nosūtīti klientam. Pēc tāda principa cita starpā darbojas  Stellar Pakete.