A virtuális valuta új változata – ismerd meg a kryptowalátum Stellart

A virtuális valuták piaca annyira fejlett, hogy úgy tűnhet, olyan új e-pénzek már nem jelennek,amik széles körben érdeklődést váltanának ki. Szerencsére a fejlődés továbbra is tart, amit mi sem bizonyít jobban, mint a Stellar kriptovaluta, amit gyakran a virtuális valuták új verziójának neveznek”.

Innováció a virtuális pénzek világában

A Stellar, amit röviden XML-nek jelölnek, egy kiválóan felépített nyílt forráskódú platform, ami a blockchain hálózat nyilvános és kiterjesztett verzióján alapul. Azzal a céllal hozták létre, hogy lehetővé tegye a termékek és szolgáltatások összekapcsolását az egész világon, bankok igénybe vétele nélkül. A platform feladata, hogy teljes függetlenséget biztosítson az átutalások és fizetések elvégzése során. Mindez lehetségessé vált, amikor a Stellar hatékony fizetési hálózattá fejlődött, és lehetővé tett mindennemű kifizetés végrehajtását azonnali visszaigazolással, szinte nulla költséggel.

A Stellar olyan nemzetközi vállalkozók, üzletemberek, cégek és befektetők számára jött létre, akik nem akarták korlátozni magukat a banki szolgáltatásokra. Az emberek és szervezetek gyors, megbízható és szinte ingyenes fizetési platformot keresnek. A Stellar számukra a tökéletes megoldásnak bizonyult.

A platform fontos eleme a Stellar Lumens, az inflációs virtuális valuta, amely mentes a korlátozott maximális kínálattól. Ennek köszönhetően a Stellar az egyik legszélesebb e-money rendszerré fejlődött az egész piai szektorban.

Hogyan lehet forradalmasítani a virtuális pénzek piacát… a Stellar történetét

A Stellar jelenleg virtuális platformként működik, saját Lumen nevű kriptovalutájával. A rendszer neve a “csillagos” melléknévből ered, az e-money pedig a fényáram alapegységéből származik. Mielőtt azonban, a Staller a jövő víziójává vált volna, néhány fejlődési szakaszt kellett átmennie.

A Stellar létrejöttén 2014-ben kezdett dolgozni Jed Caleb programozó és Joyce Kim ügyvéd. Az alkotók közösen indították el a “Secret Bitcoin Projeck” nevű weboldalt, amelynek valós célja az volt, hogy elemezze a Bictoin hibáit és szakembereket gyűjtse egy új és jobb e-money létrehozásához. Ez azért volt lehetséges, mert az ötletadók már rendelkeztek tapasztalata az e-money piacán. Jed Caleb az egyik első kriptotőzsde létrehozásában vett részt – Mt.Gox -, és a Ripple e-money fejlesztésén is dolgozott, míg Joyce Kim befektetési jogra specializálódott.

Amikor sikerült összegyűjteniük az adatokat és a csapatot, az alapítók non-profit szervezetet hoztak létre, melynek célja egy olyan platform létrehozása volt, ami hozzáférést biztosít a pénzügyi szolgáltatásokhoz az ebből kirekesztett országok lakói számára. Az ötlet gyorsan felkeltette a figyelmet és szimpátiára lelt, aminek köszönhetően a szervezet 25 millió USD támogatást kapott, ami 3 millió felhasználót és 15 millió dolláros kapitalizációt eredményezett.

A következő évek Stellar továbbfejlesztése. 2015 áprilisában új forráskódot vezettek be, amely kiküszöbölte a kommunikációs problémákat, és javította a hálózat teljesítményét és biztonságát. 2016 májusában megkezdődött az együttműködés a Deloitte Digital Bank csoporttal, amelynek célja egy nemzetközi elszámolási hálózat létrehozása volt. Egy évvel később indult el az InterStellar nevű projekt, melynek célja a decentralizált StellarX tőzsde létrehozása volt, valamint a Lightning Network protokoll bevezetése. A platform folyamatos tökéletesítése eredményezte, hogy a Stellar elérte a kriptotőzsdéket is, melyeken azonnal hatalmas érdeklődést váltott ki.

Modern technológia és modern lehetőségek

A Stellar egy nyílt forráskódú platform, amely a blockchain hálózat bővített változatán alapul, és saját Stellar Lumens e-pénzzel rendelkezik. Ez a rendszer lehetővé teszi tokenek kibocsátását, saját decentralizált DEX-tőzsdére és számos más lehetőségre támaszkodva.

Az egyik ilyen a praktikus tranzakciós és piacépítés, ami mindenfajta pénzügyi eszközön alapuló gyakorlati lehetősége. Ez azt jelenti, hogy a Stellaron keresztül bármilyen pénzügyi eszközt ki lehet bocsátani token formájában. A rendszer nemcsak más e-pénzek cseréjét, hanem pénznemeket, értékpapírokat és nyersanyagokat is biztosít, így egyetemes befektetési platformot alkot. Ezen túlmenően, minden szervezet integrálhatja szolgáltatásait a Stellar hálózatba hídszervereket, azaz brigde szerveren keresztül.

A Stellar fejlesztésére tett erőfeszítés azt is okozta, hogy ez a rendszer nemcsak az összes elvárásnak felel meg, hanem forradalmi közvetítő platform lett a befektetési műveletek során, amelynek saját Lumens virtuális valutája van.

A Stellar Lumens egy inflációs jellegű kriptovaluta, melynek fix inflációs rátája legfeljebb évi 1%, ami nem rendelkezik korlátozott maximális kínálattal. Ennek eredményeként a Lumens-t a tranzakciós díjakat fedezésére használják a hálózatban.

Biztonságos tárolás – hogyan szerezhető be és tárolható a Stellar?

A Stellar fejlődés azt jelentette, hogy ez a platform messze túlmutat a klasszikus kriptovaluták felfogásán, és integrált fizetési rendszerré vált. Eleinte úgy tűnt, hogy csak szakemberek fogják használni. A valóságban azonban minden más virtuális pénzhez hasonlóan vásárolható és tárolható. Van egy kis különbség. Nos, Stellar nagyobb tárolási követelményekkel rendelkezik.

A legtöbb virtuális pénz a klasszikus platformokon található, amelyek hozzáférést biztosítanak a virtuális portfólióhoz. Az elképzelés meglehetősen egyszerű, ezért nem igényel speciális ismereteket. Egy kissé más a helyzet a Stellar esetében, amelynek modernebb technológiája egy megfelelően kialakított e-pénztárca rendszert igényel. Ennek eredményeként a kevésbé tapasztalt befektetőknek problémát okozhatnak a megfelelő platform kiválasztása a szükséges virtuális pénztárca szolgáltatással.

Ebben az esetben érdemes közvetítők segítségét igénybe venni, akik önállóan választják ki a platformot és hoznak létre fiókot. Továbbá, azért, hogy elkerüljük a felhasználónevek lopását, azok csak az offline változatban érhetők el, és az ügyfélnek kerülnek továbbításra. Így működik többek között a Stellar csomag.