Balíček Stellar a podvodníci? Metódy činnosti konkurencie

Investičné balíčky s kryptomenou sú obľúbené produkty pre začínajúcich investorov, ktoré kombinujú vzdelávacie kurzy s bezplatnou kryptomenou. Bohužiaľ, z nejakého dôvodu nachádzajú čoraz viac odporcov. Komu záleží neúspechu Balíčka Stellar a čo sa s tým dá robiť?

 Vzdelávací balíček s kryptomenou – charakteristika

Vzdelávacie balíčky s kryptomenou sú investičné nástroje určené pre začínajúcich nadšencov kryptomien. Typická vzdelávacia sada obsahuje e-knihy, webové semináre a školiace materiály zamerané najmä na technológie a “investovanie od nuly”. Tento typ produktu sa zvyčajne dodáva so špeciálnym kódom alebo kartou, pomocou ktorých je možné získať niekoľko jednotiek vybranej kryptomeny zadarmo, čo uľahčí začiatok s prvými operáciami s elektronickými peniazmi.

Je všeobecne známe, že väčšina balíčkov ponúka zaujímavé, profesionálne vzdelávacie materiály v jednom balíku a obsahuje komplexné kompendium informácií nielen o najnovších trendoch v investovaní do kryptomien, ale aj o investovaní všeobecne. Tieto vlastnosti robia z balíčkov s kryptomenami mimoriadne žiadaný tovar pre každého, kto chce naštartovať svoje dobrodružstvo v oblasti investovania do virtuálnej meny.

 

 Stellar… budúcnosť kryptomien?

Stellar je virtuálna mena, ktorú odborníci uznali ako mimoriadne perspektívnu. Stellar používa algoritmus federatívnej dohody (Stellar Consensus Protocol) namiesto proof-of-work (POW) a s ním  súvisiacich algoritmov, ktoré na overenie transakcií vyžadujú ťažbu mincí tak, ako to robia iné elektronické mince.

Zakladateľ Ripple Labs a dlhoročný podnikateľ v oblasti kryptomien Jed McCaleb je zakladateľom celej siete Stellar Lumen (XLM). Ako integrovaný člen komunity nadšencov kryptomien mohol Jed spolupracovať s odborníkmi z odvetvia a jeho projekt Stellar získal financovanie od platobnej spoločnosti STRIPE. Medzi ďalšie významné organizácie, ktoré prispeli na projekt, patria spoločnosti Google, FastForward a BlackRock. Stellar Lumens (XLM) bol uvedený na trh 4. septembra 2014 s cenou 0,0021 USD.

Stellar Lumens bol vytvorený s cieľom vyriešiť problém škálovateľnosti spojený s technológiou blockchain a prepojiť finančné inštitúcie prostredníctvom blokového reťazca. Preto je relatívne lacnejší z hľadiska poplatkov za transakcie a rýchlejší z hľadiska rýchlosti spracovania, čo je dôležité najmä vtedy, ak potrebujete pôsobiť v rozvojových krajinách.

 

Objednajte si balík

Naučte sa investovať

 

 

 Kryptomena v balíčku – Balíček Stellar

Balíček Stellar obsahuje súbor vzdelávacích materiálov vo forme elektronických kníh, článkov, newsletterov, konzultácií, webinárov, online školení a ďalších zaujímavých rozvojových nástrojov. Produkty tohto typu umožnia získať vedomosti o kryptomenách a podrobne sa oboznámiť so zásadami, ktoré by sa mali dodržiavať pri prvých investíciách do elektronických mincí. Cieľom Štartovacieho balíčka Stellar je pripraviť zákazníka na investovanie ešte predtým, ako vloží peniaze do svojej prvej kryptomeny.

Podobne ako v prípade mnohých vzdelávacích balíčkov s kryptomenou, aj autori Balíčka Stellar pridávajú k svojmu produktu bezplatnú kryptomenu, ku ktorej sa dá dostať pomocou špeciálnej kódovej karty. Tradičná karta zaslaná poštou obsahuje kód k službe, v ktorej zákazník nájde jednotky kryptomeny Stellar priradené k jeho účtu. Treba poznamenať, že kódová karta je súčasťou každého Balíčka Stellar bez ohľadu na jeho hodnotu.

 

 Bezpečné uloženie

Karta s kódom bude zákazníkovi zaslaná poštou na dobierku v špeciálne zabezpečenej zásielke. Vyzdvihnúť ju bude možné až po potvrdení totožnosti a zaplatení za balíček. Tým sa chránia citlivé údaje na karte pred zachytením.

Na karte priloženej k balíčku je prihlasovacie meno a heslo na prihlásenie sa do súkromného profilu vo virtuálnej peňaženke. Tieto údaje sú k dispozícii iba osobe, ktorá si balíček zakúpila. Karta s kódom by sa mala uchovávať na suchom a bezpečnom mieste (napr. v trezore) až do okamihu predaja kryptomeny.

Osoba, ktorá je držiteľom karty, má prístup k aktuálne zhromaždeným prostriedkom vo forme kryptomeny, avšak na ich výber je potrebné dodatočné overenie. Stačí, aby zákazník kontaktoval predajcu, informoval ho o želanom výbere a potvrdil svoju totožnosť poskytnutím prihlasovacieho mena a hesla. Speňaženie jednotiek na zvolenej adrese súkromnej peňaženky sa uskutoční okamžite.

Vďaka tejto metóde si zákazník nemusí hneď vytvárať účet vo virtuálnej peňaženke ani sa starať o zabezpečenie pred hackermi a zlodejmi. Stačí, ak si svoju fyzickú kartu s prihlasovacím menom a heslom ukryje vo svojom dome. Z bezpečnostných dôvodov sa odporúča vyberať kryptomenu až po osvojení si teoretických základov investovania, na čo majú pripraviť materiály o investíciach, ktoré sú súčasťou balíčka.

 

Je Balíček Stellar podvodom? Neopodstatnené obvinenia

Kde sa vzali negatívne hodnotenia Balíčku Stellar? Bohužiaľ, na internete je možné ľahko naraziť nielen na za vlasy pritiahnuté pozitívne komentáre, ale aj na vymyslené a negatívne recenzie.  Ide o techniku nazývanú “marketing ústnym podaním”, ktorá spočíva na poverení tretích strán na  vytváranie “autentických” hodnotení značky. Dobrý marketér to dokáže urobiť tak, že jeho platené vyjadrenie je na nerozoznanie od skutočného. To si však vyžaduje množstvo práce, ktoré je zvyčajne neúmerné rozpočtu vyčlenenému na kampaň, preto sa veľké percento takýchto stanovísk vydáva hromadne prostredníctvom nedôveryhodných účtov na rôznych fórach alebo platformách. Preto taký veľký počet negatívnych hodnotení na vzdelávacie balíčky kryptomien vyzerá nedôveryhodne.

Okrem toho sú falošné správy a nepravdivé hodnotenia na značky ideálne pre optimalizáciu pre vyhľadávače, pretože vytvárajú dojem, že o určitú frázu (napr. názov produktu) je na internete mimoriadny záujem. Týmto spôsobom je možné niekomu ublížiť – stačí, ak po zadaní názvu značky alebo odvodenej frázy (napr. “Balíček Stellar hodnotenia“, “hodnotenia značky x”) sa na prvej pozícii objaví webová stránka konkurencie alebo článok obsahujúci len negatívne komentáre.

Na internetových fórach je pomerne ľahké identifikovať aspoň  z falošných hodnotení. Pri webových stránkach je to trochu zložitejšie, ale dôkladná analýza jednotlivých článkov umožní vytvoriť si určité predstavy o negatívnej kampani, ktorá ovplyvnila nič netušiacu konkurenciu.

Ako sa nenechať oklamať?

Bohužiaľ, neexistuje žiadny dobrý spôsob, ako bojovať proti falošným hodnoteniam, keď ich už niekto zverejnil v sieti. Stránka sponzorovaná konkurenciou sama od seba článok neodstráni, právne kroky zvyčajne trvajú príliš dlho, a aj keď sa nečestnej značke nariadi odstrániť obsah, poškodenie imidžu stále zostáva. Je prípadné možné kontaktovať vlastníka servera, na ktorom bol nahraný hanlivý obsah, ale pravdepodobne nebude chcieť zasahovať do obsahu prezentovaného klientom, pokiaľ nie je zjavne nezákonný.

Ako sa teda chrániť pred týmto typom obsahu? Je ťažké čokoľvek dokázať, pretože autora daného názoru zvyčajne nie je možné vystopovať ani z panela správcu. Treba však poznamenať, že vhodne “propagovaný” článok o podvode môže viesť k ďalším podobným materiálom a lavíne komentárov “z tretej ruky” od ľudí, ktorí si článok iba prečítali bez toho, aby sa zamysleli nad jeho pravdivosťou. V prípade fór a agregátorov hodnotení je jedinou možnosťou obrátiť sa na moderátorov, ktorí môžu výrazne pomôcť pri triedení kúpených komentárov.

Oplatí sa tiež naučiť sa ignorovať recenzie, ktoré znejú… príliš negatívne. Ak nejde o zjavný podvod, náhla záplava negatívnych komentárov v priebehu niekoľkých dní jednoducho nie je dôveryhodná.

Napriek falošným hodnoteniam vystaveným konkurenciou je Balíček Stellar jedinečným riešením pre začiatočníkov, ktoré v sebe kombinuje teóriu investovania s praxou vo forme vlastnej meny. Sada poskytuje prístup k školeniam a tiež umožňuje vyskúšať si investovanie do Stellaru. Veľkou výhodou tohto typu produktu je určite to, že zákazník platí len za vzdelávacie materiály, zatiaľ čo kryptomenu dostáva zadarmo. Vďaka tomu je možné rýchlo začať svoju prvú investíciu a naštartovať svoje dobrodružstvo s elektronickými mincami.

 

Objednajte si balík

Naučte sa investovať